Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Woensdag bij Pauw

Woensdag bij Pauw

Kees van der Staaij (SGP) is de tweede fractievoorzitter die in onze nieuwe rubriek Algemene Beschouwingen zijn aanbevelingen zal doen voor het nieuwe politieke jaar. 


 

Arrold van den Hurk, banketbakker uit het Brabantse Son, deed in 2013 mee aan het tv-programma Miljoenenjacht. Hij liep de kans op 5 miljoen euro mis door een druk op de rode knop. Woensdag zette de rechter een streep door de gewenste herkansing. Hij wilde het spel graag afmaken. Bij ons te gast zijn Arrold van den Hurk en zijn advocaat Peter Plasman. Is de kans op 5 miljoen euro nu definitief voorbij?


 

20 jaar geleden wilde de gemeente Den Haag Richard Krajicek huldigen met zijn winst op Wimbledon. De gemeente had een rijtocht met een koets in gedachte maar dat vond Richard niet zo’n goed idee. Hij wilde iets met kinderen doen, kinderen die nog nooit een racket hadden vastgehouden. Den Haag heeft toen een evenement voor hem georganiseerd in de Schilderswijk. Die ervaring was voor Richard de reden om een foundation op te richten. Het motto van de Krajicek Foundation: geen kind buitenspel.


 

vakantiehuisjes 

Door een wetswijziging uit 2016 ontvangen zo’n tweeduizend bewoners van vakantieparken geen huurtoeslag meer. Krista is daar één van. Bij Pauw vertelt zij over de grote gevolgen die dit voor haar heeft. Zonder huurtoeslag kan zij de huur namelijk niet betalen en wordt ze “feitelijk de straat op gedrukt”, aldus Martien Hermans. De voorzitter van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen is boos en luidt de noodklok.

Lees verder bij Pauw klik hier!

Recent in: MEDIA

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Uitzending

Guus Meeuwis, Koos Spee, Frank Frijne, Arnoud Heinen, Marjet Hulfhoff en Angela de Jong....

Woensdag bij Pauw

Woensdag bij Pauw

Uitzending

Joris Voorhoeve, Harald Doornbos, Annemieke Schollaardt, Gijs Staverman, Ron Blaauw, Yves Gijrath, Marlies Dekkers, Jan Struijs...

Dinsdag bij Pauw

Dinsdag bij Pauw

Uitzending

Sophie Hilbrand, Sharon Dijksma, Patty Wijnen, Femke Steenbergen, Xander van der Wulp, Dirk Danen & Marco Luttjeboer...

Maandag bij Pauw

Maandag bij Pauw

Uitzending

Dirk Zeelenberg, Jort Kelder, Jenny Douwes, Candy Jacobs en Bart Nieuwenhuizen...