Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Henk Krol trapt af: Algemene Beschouwingen bij Pauw

07-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20170907-pauw-Krol_1
Afgelopen dinsdag is in de Tweede Kamer aangekondigd dat de Algemene Politieke Beschouwingen niet zullen plaatsvinden op de dag na Prinsjesdag. De Algemene Beschouwingen worden uitgesteld tot er  een nieuw regeerakkoord aan de Kamer is aangeboden. Een meerderheid van de Kamerleden ziet geen nut in een debat met een demissionair kabinet. En daarom vanaf donderdag: Algemene Beschouwingen, de Pauw-editie.
Donderdag, in een simulatie van de Beschouwingen in onze uitzending, trapt 50PLUS-voorzitter Henk Krol  af. Een aantal voorzitters van de kersverse Kamerfracties krijgt in deze rubriek de ruimte om een eigen standpunt te presenteren.

2010 en 2012

De Algemene Beschouwingen in Den Haag werden in 2010 en 2012 uitgesteld om soortgelijke redenen. Dit debat, dat gewoonlijk volgt op Prinsjesdag, is een belangrijk debat voor de regering. Die kan zo peilen hoe breed haar plannen worden gedragen in de Tweede Kamer.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.