Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Meer dan 30.000 nee-registraties na aannemen van de donorwet

  •  
14-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Pia Dijkstra donorwet
Enkele uren nadat dinsdag de donorwet van Pia Dijkstra (D66) werd aangenomen in de Eerste Kamer, hebben meer dan 30.000 mensen aangegeven geen donor te willen zijn. De nieuwe donorwet werd met een krappe meerderheid van 38 stemmen voor en 36 stemmen tegen, aangenomen. Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde vanmorgen de dagcijfers over de nieuwe registraties. 
Het akkoord leverde veel nieuwe registraties op, in totaal hebben 29.477 mensen zich dinsdag geregistreerd. Hiervan hebben 24.505 mensen aangeven geen donor te willen zijn. Dit tegen over de 2.782 mensen die wel toestemming geven. Naast nieuwe registraties zijn er ook keuzewijzingen doorgegeven, 6.272 mensen wijzigde hun keuze naar nee en 5.453 naar ja, ik geef toestemming. 
Vanaf 1 juli 2020 krijgt iedereen van achttien jaar en ouder zonder registratie een brief met de vraag of ze geen organen willen afstaan. Wanneer hier herhaaldelijk niet op geantwoord wordt, komt er automatisch ‘geen bezwaar’ bij de registratie te staan.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.