Vanaf 30 september terug op NPO 1

Moeders voeren campagne tegen Amerikaans wapengeweld

Moeders voeren campagne tegen Amerikaans wapengeweld

De organisatie Moms Demands Action wil wapenbezit in de Verenigde Staten aan banden leggen. Om dat doel te bereiken voeren ze diverse campagnes. Waaronder deze ijzersterke fotocampagne.

De organisatie is opgericht door Shannon Watts op 15 december 2012, in reactie op de desastreuze high school shooting op Sandy Hook Elemantary. Sindsdien is 'Moms Demand Action' uitgegroeid tot een belangrijke kracht in de strijd tegen de Amerikaanse wapenlobby, met verschillende afdelingen in vijftig staten. En zoals de naam al zegt, bestaat de organisatie volledig uit bezorgde moeders, die hun kinderen willen beschermen tegen wapengekletter. 

Het wapendebat heeft sinds de dodelijkste schietpartij in de Amerikaanse historie, 2 oktober in Las Vegas, een nieuwe vlucht genomen. Er klinken in de VS steeds meer stemmen die het wapenbezit aan banden willen leggen.

Hoewel Moms Demand Action het Tweede Amendement (het recht op het dragen en bezitten van wapens) steunt, pleiten ze voor veranderingen binnen de wetgeving (zowel op landelijk als lokaal niveau), het onderwijs en het bedrijfsleven, waardoor kinderen in de Verenigde Staten beschermd worden tegen wapengeweld.

De wapenlobby heeft voor een te lange tijd het debat over wapengeweld beheerst, volgens de moeders. Amerikaanse families worden hierdoor verscheurd. Dat moet afgelopen zijn nu. De organisatie strijdt tegen de bedrijfsleiders en andere invloedrijke mensen binnen de wapenlobby, zoals de NRA (National Rifle Association). Moms Demand Action wordt inmiddels als de grootste bedreiging gezien voor de NRA. Veelzeggend als het gaat om de invloed van deze organisatie.

Deze fotocampagne laat op ijzersterke wijze zien wat er volgens vele Amerikanen mis is met de Amerikaanse wapenwetgeving:

Klik hier voor ons laatste nieuws.

- Advertentie -

Recent in: MISDAAD & RECHT

Tbs: wat is het precies?

Tbs: wat is het precies?

Achtergrond

Vanavond bij Pauw geven we een inkijkje in wereld van tbs. In dit artikel zetten we de feiten en cijfers op een rij. ...