Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Las Vegas geraakt door dodelijkste schietpartij in Amerikaanse geschiedenis

  •  
02-10-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
152 keer bekeken
  •  
LAS-VEGAS-2
In Las Vegas zijn vannacht tenminste 50 doden gevallen en ruim 400 festivalgangers gewond geraakt. Tijdens  een concert op de Strip schoot een 64-jarige man op het publiek vanaf de 32e verdieping van het nabijgelegen Mandalay Bay-hotel.
De dader schoot met een automatisch wapen in op het publiek van het Route 91 Harvest Music Festival. Op dat moment waren er dertigduizend mensen op het terrein aanwezig. Lang was het onduidelijk hoeveel slachtoffers er gevallen waren, omdat de hulpdiensten door de onrust en paniek een slecht overzicht van de situatie hadden.

Dader

De dader is geïdentificeerd als Stephen Paddock, een 64-jarige Amerikaan uit Nevada. Hij werd gedood door de politie. De autoriteiten hebben geen reden om aan te nemen dat Paddock handlangers had of verbonden was aan een criminele organisatie of militie. De politie gaat uit van één dader, al wordt er nog druk gezocht naar zijn reisgenote, Marilou Danley. 
#BREAKING : 64-year-old Stephen Paddock has been identified by Las Vegas Police as the shooter of the Vegas concert event. pic.twitter.com/xjbS2z2yfQ

Slachtoffers

Via sociale media stromen video's en foto's van festivalbezoekers binnen. Wij waarschuwen: de beelden kunnen verontrustend zijn.
Een bericht gedeeld door T. Neal (@iamtonyneal) op 2 Okt 2017 om 12:20 PDT
Een bericht gedeeld door Willard Shepard NBC6 (@willardshepardnbc6) op 2 Okt 2017 om 4:46 PDT
Terror attack in Las Vegas
This is so scary, can’t imagine being in a situation like this, everyone in Las Vegas stay safe. pic.twitter.com/8soGRGyg3y
EYEWITNESS: Chilling footage of moment active shooter opened fire on concert goers near Mandalay Bay resort in Las Vegas pic.twitter.com/7OfAwg0ReO

'Horrific tragedy'

President Trump spreekt van een gruwelijke tragedie en laat via Twitter zijn medeleven en steun aan de nabestaanden en slachtoffers weten. Ook andere wereldleiders, zoals de Britse premier Theresa May en de Australische premier Turnball hebben van zich laten horen. Premier Mark Rutte laat zich ook via Twitter horen.
Verschrikkelijke berichten over schietpartij #LasVegas . Gedachten gaan uit naar alle slachtoffers van deze afschuwelijke daad. @247BZ volgt situatie nauwgezet en zoekt uit of er Nederlanders onder de slachtoffers zijn.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.