Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Zondagvermaak: ploeterende pinguïns

  •  
15-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
pinguins
Als je ze zo ziet rondbanjeren over de indrukwekkende ijsvlaktes van de zuidpool, werpt zich al snel de vraag op hoe het toch mogelijk is dat de pinguïn zich nog altijd met groot succes staande weet te houden. De vogels hebben het niet gemakkelijk in het oosten van Antarctica.
Daar kampen de pinguïns met voedseltekorten. Dat komt doorat er aan het einde van de zomer nog veel zeeijs was, waardoor de dieren zich niet konden voeden met plankton, hun belangrijkste voedselbron. Daardoor moeten de vogels verder reizen om voedsel te verzamelen. 
Deze reizen zijn niet ongevaarlijk en kosten een hoop moeite. Sowieso zijn wandelingen maken niet altijd even gemakkelijk voor een pinguïn, want het valt niet mee om je staande te houden in een wereld vol ijs en rotsen. Dat weet de volgende pinguïn-compilatie feilloos te illustreren.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.