Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Zomerhitte: woensdag 25 juli

  •  
25-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Zomerhitte 25 juli
In de rubriek "Zomerhitte" presenteert Pauw een selectie van de opvallendste nieuwsfeiten van deze warme zomerdag.

Inbreker valt in slaap in huis van slachtoffer

In Baarn heeft een inbreker de politie wel heel gemakkelijk gemaakt door in slaap te vallen in het huis waar hij heeft ingebroken.  De agenten hebben de 27-jarige man, die zelf ook uit Baarn komt, gearresteerd.
De eigenaar trof nadat hij dinsdagochtend was thuisgekomen in de gang een slapende inbreker aan met een bivakmuts op, waarna hij naar buiten ging om de politie te bellen. Uiteindelijk maakten agenten de inbreker wakker. Zij konden hem direct aanhouden. De man had een tas vol inbrekersgereedschap en een buit bij zich.
De politie is meteen een onderzoek naar het merkwaardige incident gestart.

Meisje geboren in kiprestaurant krijgt levenslang gratis eten

Een baby geboren in kiprestaurant Chick-fil-A in de Amerikaanse staat Texas krijgt zo lang als zij leeft gratis eten in het restaurant waar ze ter wereld kwam. Ook heeft Gracelyn Mae Violet Griffin er over 14 jaar haar eerste baantje, mocht ze dat willen. Dat meldt CNN.
"Op haar geboortebewijs staat 'Geboren in Chick-Fil-A' en in het ziekenhuis moest ik op de geboorteakte schrijven dat ik erbij was als 'de behandelend arts", aldus de trotse vader Robert in een Facebook-bericht.

Fietspaden komen omhoog door de hitte

Vanwege de hittegolf heerst er sinds woensdag code oranje en het Nationaal Hitteplan van het RIVM is van kracht gegaan. Mensen moeten gonoeg water drinken, oppassen voor UV-straling en elkaar helpen, met name ouderen die last hebben van de hoge temperaturen. 
Sinds gisteren is er ineens ook een ander, minder voorzien probleem bijgekomen door de hitte: tegels, asfalt en betonplaten van sommige fietspaden komen plots omhoog. 
De tegels op de meeste fietspaden zijn van beton en die zetten uit door de warmte, net als grotere betonplaten dus. Als de tegels strak tegen elkaar worden gelegd - zonder of met een hele dunnen voeg - dan komt er door de hitte spanning op te staan, omdat het een uitweg zoekt en vervolgens springen de tegels omhoog. 
En dat levert dit soort plaatjes op:
uitzetting door warmte betonen fietspad slikken van flakkee pic.twitter.com/hE9F3hW5nx
Door uitzettend beton is dinsdagmiddag een deel van het fietspad langs de Marsweg in #Zwolle omhoog gekomen. Fietspad door @ROVA afgezet. #zomer2018 #hitte pic.twitter.com/4r3r850Raz
Fietspad langs Weespertrekvaart komt omhoog door hitte https://t.co/ncsymbxdO3 pic.twitter.com/wN2oCPpKfO

En dan nog dit...

De "all-inclusive-vakantiebedjesstrijdvideo" is inmiddels een bekend terugkomend zomers fenomeen. Ook dit jaar duiken ze weer her en der op. Misdaadverslaggever Mick van Wely trof er woensdag weer eentje aan op Twitter.
Verschrikkelijk... https://t.co/B7ZksDn7wP
// ]]>
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.