Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Zomerhitte: donderdag 26 juli

Zomerhitte: donderdag 26 juli

In de rubriek "Zomerhitte" presenteert Pauw een selectie van de opvallendste nieuwsfeiten van deze warme zomerdag.

Trump en Juncker beëindigen handelsoorlog

Liefde en gemoedelijkheid; dat kenmerkte de top tussen de hoogste baas van de Europese Unie (EU), Jean-Claude Juncker, en die van de Verenigde Staten (VS), Donald Trump. Dat is in ieder geval het verhaal dat de laatste na afloop naar buiten wil brengen: "De liefde is duidelijk tussen de EU, vertegenwoordigd door Juncker, en de Verenigde Staten, vertegenwoordigd door ondergetekende."

 


"We zitten weer op het goede spoor met de Europese Unie. Dit was een grote dag voor vrije en eerlijke handel!", aldus de Amerikaanse president na afloop op Twitter. Juncker was naar Washington gekomen om dreigende nieuwe Amerikaanse importheffingen van misschien wel 25 procent op Europese auto’s af te wenden. Daarin slaagde hij, maar daartoe moest hij wel een aantal concessies doen die Trump als overwinning kan presenteren. De Amerikanen hoefden daarvoor niets anders op te geven dan hun eigen dreigement.

Dat betekent dat de Amerikaanse importtarieven op Europees staal (25 procent) en aluminium (10 procent), waar de handelsoorlog mee begonnen is, gewoon blijven bestaan. Ook de Europese reactie daarop, de heffing op een aantal specifieke Amerikaanse goederen zoals Harley-Davidson motoren, blijft van kracht.

De leiders hebben elkaar toegezegd om te werken naar een beëindiging van alle importheffingen, maar ze hebben daar (nog) geen tijd aan verbonden.


 

Het is een feit: hittegolf in Nederland

Voor het eerst in drie jaar is er sprake van een hittegolf in Nederland. Vanochtend om 11.20 uur was het voor de derde dag op rij boven de 30 graden Celsius bij het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). Om van een landelijke hittegolf te spreken moet het vijf dagen op rij minimaal 25 graden zijn en drie dagen tropisch (boven de 30 graden). Sinds woensdag is code oranje van kracht in ons land. De hittegolf waar we nu inzitten komt momenteel op de zesde plaats sinds we gestart zijn met de metingen. De recordhouder is vooralsnog de zomer van 1976 met 17 dagen.Colombiaanse drugshond moet onderduiken

Wie dacht dat we alles gehad hadden in de bloedige drugsoorlog in Colombia heeft het mis. We kunnen weer een nieuw hoofdstukje bijschrijven nu een Colombiaanse drugshond is overgeplaatst om haar veiligheid te kunnen garanderen. De herdershond genaamd Sombra (Schaduw) heeft in haar carrière een recordhoeveelheid drugs opgespoord.

Nu zeggen de inlichtingendiensten in het Zuid-Amerikaanse land dat de drugsbende genaamd Urabeños een prijs van 200 miljoen peso oftewel bijna 60.000 euro op het hoofd van de Duitse herder heeft gezet. Sombra zou bijna tien ton aan cocaïne van de bende hebben opgespoord. En dan nog dit...

In de VS hebben een broer en een zus een pizza besteld, maar ze willen niet dat de bezorger simpelweg aanbelt, zoals gebruikelijk. Daarom hebben ze een briefje op de deur gehangen met de tekst: "Roep: 'Shannon, je pizza is er'. Niet aanbellen, m’n oma is boven aan het slapen."

Wat de bezorger vervolgens doet is nogal onverwacht en vooral heel geestig.


Klik hier voor het laatste nieuws van Pauw!

- Advertentie -

Recent in: INTERNET ONLY

Quiz Time

Quiz Time

Artikel

Test je PAUW-kennis (en win tv-tickets!)...

Quiz tijd

Quiz tijd

Artikel

Test je PAUW-kennis (en win tv-tickets!)...

Quiz Time

Quiz Time

Artikel

Test je PAUW-kennis...