Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Zomerhitte: dinsdag 24 juli

  •  
23-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Zomerhitte 24 juli
In de rubriek "Zomerhitte" presenteert Pauw een selectie van de opvallendste nieuwsfeiten van deze warme zomerdag.

Nederlanders kampioen pakketjes retour zenden

Nederlandse consumenten steken met kop en schouders boven de rest van Europa uit als het gaat om gekochte producten terugsturen naar de webwinkel. Volgens pakketbezorger DPD is Nederland met een retourcijfer van 9 procent op dit vlak koploper op het Europese consument. Dat meldt de Telegraaf .
We sturen vooral een hoop kleding terug naar de afzender, namelijk de helft van alle pakketjes. Andere landen waar veel geretourneerd wordt zijn Groot-Brittannië, België en Zwitserland. DPD baseert zich op een internationaal onderzoek dat is uitgevoerd door Kantar TNS onder 24.871 e-shoppers uit 22 landen, onder wie 1023 Nederlanders.
Het aantal retourzendingen is de afgelopen jaren toegenomen, parallel aan het toegenomen online shopgeweld.

Tragedie in Griekenland

De grote natuurbranden die ten westen en ten oosten van de Griekse hoofdstad Athene woeden, hebben al aan zeker zestig mensen het leven gekost. Ook zijn er zeker 150 gewonden gevallen. Een aantal mensen is nog altijd vermist.
De branden zijn  de ergste in het land in zo'n tien jaar. De oorzaak is nog onduidelijk. Natuurbranden zijn in Griekenland niet uitzonderlijk. Een relatief droge winter heeft echter wel voor extra brandgevaar gezorgd. Premier Tsipras heeft drie dagen nationale rouw afgekondigd: "Het land ondergaat een ongelooflijke tragedie", aldus de premier.

Brand op de Veluwe

Het is van een andere orde dan in Griekenland, maar ook in Nederland woedt dinsdag een natuurbrand. Op Nationaal Park De Hoge Veluwe bij Otterlo is een bosbrand uitgebroken. De brandweer heeft acht brandvoertuigen en extra waterwagens ingezet, wandelaars en fietsers moeten het gebied verlaten. De brandweer heeft de brand onder controle, na een uur bluswerkzaamheden te hebben verricht.
Over de oorzaak van de brand is op het moment van schrijven nog weinig bekend, maar de brandweer kan al wel zeggen dat de brand zo'n vier hectare heide heeft verwoest.
Heidebrand langs de N310 richting Otterloo De rand van het park Hoge Veluwe #Gelderland pic.twitter.com/aCbOBMWfOW

Touretappe stilgelegd na incident met pepperspray

De etappe van dinsdag in de Tour de France moest noodgedwongen voor even worden stilgelegd nadat een groepje boeren probeerden de wielrenners aan te vallen door strobalen op de weg te gooien. Enkele renners kregen pepperspray in hun ogen, omdat agenten het hadden ingezet om de boeren te verjagen. Dat was dus niet helemaal een geslaagde actie.
Ongelofelijk.... De koers ligt stil. Enkele renners hebben pepperspray in hun ogen gekregen. #TDF2018 pic.twitter.com/aaZgEO8l4H
Nadat de etappe weer verder kon gaan was het gevaar nog niet voor iedereen geweken. De Belgische renner Gilbert vloog uit de bocht en maakte een flinke smak.
Wat een crash van Gilbert...
Gelukkig lijkt het goed te gaan. ????" #TDF2018 pic.twitter.com/wOQz2bqc7g

En dan nog dit..

In de Biesbosch deden de waterbuffels hun naam eer aan, want ze zochten vanwege de hitte de broodnodige verkoeling op. Dat leverde mooie plaatjes op, tot verbazing van sommige omstanders. Omroep Brabant bracht het perfect in beeld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.