Vanaf 30 september terug op NPO 1

Zestien tips over coldcase 7-jarige Jaïr Soares

Zestien tips over coldcase 7-jarige Jaïr Soares

De uitzendingen van Opsporing Verzocht en Omroep West van dinsdag hebben zestien tips opgeleverd over de verdwijning van de 7-jarige Jaïr Soares. Het jongetje verdween in augustus 1995 spoorloos vanaf het strand van Monster. Het coldcaseteam van de politie gaat ervan uit dat Jaïr het slachtoffer van een misdrijf is geworden.

Het is 4 augustus 1995 als Jaïr met zijn vader, moeder, broertje en een kennis met haar dochtertje op het strand van Monster is. Het jochie speelt op een speelplaats naast strandtent Beach Club, zijn ouders halen patat. Als zij terugkomen is het kind verdwenen. 

Na de verdwijning en in 2010 en 2011 is er intensief naar Jaïr gezocht, maar nooit werd er iets gevonden. Daarom werd er gisteravond weer aandacht gevraagd voor de zaak, wat dus leidde tot de zestien nieuwe tips. De politie roept vandaag alsnog mensen op die informatie over de verdwijning hebben, zich te melden. 

Het is niet aannemelijk dat Jaïr in zee terecht is gekomen en is verdronken, denkt de politie. Hij wist heel goed dat hij niet alleen het water in mocht. Bovendien was het al behoorlijk aan het afkoelen en vonden de kinderen het te koud. 


De laatste jaren lijkt er steeds meer aandacht voor cold cases te zijn in Nederland. Vorig jaar bracht de politie het nieuws naar buiten een nieuw wapen in handen te hebben om ruim 1.500 cold cases nieuw leven in te kunnen blazen: kunstmatige intelligentie.

In Nederland zijn ruim 1000 onopgeloste moordzaken. In mei zaten drie nabestaanden aan tafel die indringende brieven schreven in de hoop dat de moordenaar van hun geliefden ooit gaat praten. 

Ga voor meer informatie naar de website onopgelostemoorden.nl, die volledig is geweid aan de cold cases.

Klik hier voor meer nieuws van Pauw

- Advertentie -

Recent in: MISDAAD & RECHT

Tbs: wat is het precies?

Tbs: wat is het precies?

Achtergrond

Vanavond bij Pauw geven we een inkijkje in wereld van tbs. In dit artikel zetten we de feiten en cijfers op een rij. ...