Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Wat je waarschijnlijk niét zag tijdens de speech van May

Wat je waarschijnlijk niét zag tijdens de speech van May

De speech van Theresa May, woensdag op haar partijcongres, had haar grote post-Brexit-optreden moeten worden. Ware het niet dat het podium uit elkaar viel, een grappenmaker haar een ontslagbrief aanreikte en ze een hoestbui kreeg. Maar de oplettende Brit viel nog iets op: de armband van May. 

May droeg een armband bestaande uit portretten van Frida Kahlo, een Mexicaanse kunstschilder, maar belangrijker nog: een beroemde communist en feminist. Ze was goed bevriend met de marxist Leon Trotsky, met wie ze volgens geruchten een affaire had.

Kahlo overleed 1954 en werd opgebaard onder de communistenvlag. Na haar dood werd ze een icoon voor feministische bewegingen en voor minderheden binnen de LHBT-gemeenschap.

Wat doet May met zo’n marxistenarmband op een bijeenkomst van de Conservatieven? De Britse media speculeren erop los. The Guardian denkt dat May zich slechts bewust is van ‘de herleving van het icoon Kahlo in de culturele wereld’. The Telegraph doet er een schepje bovenop: ‘Wil mevrouw May de ‘ondeugende jongens’ in haar partij doen begrijpen dat ze een onafhankelijke vrouw is en en hen niet nodig heeft?’ 

Meer over politiek lees je hier!

- Advertentie -

Recent in: POLITIEK

Premier Boris Johnson?

Premier Boris Johnson?

Artikel

De Britse conservatieven kiezen een nieuwe premier uit hun midden. Momenteel is Boris Johnson de grote favoriet. Waar staat deze controversiële politicus voor?...