Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Vrouwtjeshaai eet mannetjeshaai in Zuid-Koreaans aquarium

  •  
31-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aquariumoorlog
In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul is een op voorhand onschuldige botsing tussen twee haaien op een drama uitgelopen. Het 8-jaar oude vrouwtje heeft er ongeveer 21 uur voor nodig gehad om haar haar 5-jaar oude aquariumgenoot te verorberen. Uit deze video van persbureau Reuters is op te maken dat ze begon met het hoofd van het mannetje en daarna langzaam de rest van het lichaam naar binnen werkte. 
Deze kannibalistische daad is volgens de Koreanen waarschijnlijk het gevolg van een onschuldige botsing geweest. 'Haaien hebben hun eigen territorium', zegt een medewerker van het aquarium (COEX aquarium) . 'Soms botsen ze tegen elkaar aan en bijten ze uit schrik.' Mogelijk heeft zo'n soort voorval het vrouwtje ertoe bewogen het mannetje op te eten, uit woede. 
Ondanks haar inspanningen om een maaltijd van het mannetje te maken, wordt verwacht dat de vrouwelijke zandtijgerhaai op enig moment de overblijfselen van de mannelijke luipaardhaai uitspuwt.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.