Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Voorwaardelijke celstraf en beroepsverbod geëist in zaak-Mitch Henriquez

Voorwaardelijke celstraf en beroepsverbod geëist in zaak-Mitch Henriquez

Het OM (Openbaar Ministerie) heeft in hoger beroep straffen geëist tegen de twee agenten die betrokken waren bij de aanhouding van Mitch Henriquez. Het OM vindt dat ze wel in de fout zijn gegaan, en dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan een "ongecoördineerde en chaotische aanhouding waarbij teveel geweld werd toegepast.” Dat maakt de agenten schuldig aan mishandeling met de dood tot gevolg. 

Eerder werden de twee agenten, die worden aangeduid als DH01 en DH02, wel schuldig bevonden aan mishandeling, maar niet aan dood door schuld en daarom werd door het OM in eerste instantie geen straf geëist

Richard Korver, advocaat van de nabestaanden, is blij dat het OM niet, zoals dat eerder bij de rechtbank wel gebeurde, pleitte voor schuldig verklaren van de agenten zonder oplegging van straf. Hij vindt de eis een signaal aan het adres van de politie. "Deze staatsmacht wordt tot de orde geroepen, want zelf doet de politie het niet.” 

De nabestaanden zijn blij dat het OM een beroepsverbod tegen de agenten eist, maar hadden daar graag een onvoorwaardelijke celstraf aan vastgeplakt zien worden. Korver: "Deze straf wordt niet gevoeld. Ze krijgen nog niet eens een uurtje schoffelen als het hof deze eis volgt.”

Het hof in Den Haag doet half juni uitspraak in de zaak-Mitch Henriquez.

Kijk hier voor ander nieuws van Pauw

- Advertentie -

Recent in: MISDAAD & RECHT

OM vervolgt vader ontvoerde Insiya

OM vervolgt vader ontvoerde Insiya

Artikel

Dat bleek tijdens de voortzetting van het proces tegen vijf mannen en een vrouw die bij de ontvoering betrokken zouden zijn geweest. ...