Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

VIDEO: Dit is hoe de rode knop van Donald Trump werkt

  •  
10-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
300 keer bekeken
  •  
Donald Trump rode knop
President Donald Trump tweette 3 januari dat hij een "Nuclear Button" op zijn bureau heeft die "veel groter en krachtiger" is dan die van Noord-Korea. Het verhaal klopt dat het Amerikaanse kernwapenarsenaal groter en krachtiger is dan van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un, maar die rode knop bestaat niet echt.
Wat Trump wel heeft, is iets dat de "nucleaire voetbal" wordt genoemd; een aluminiumtas van 45 kilo met instructies voor de president over het lanceren van een nucleaire aanval. De "voetbal" is altijd en overal mee met de Amerikaanse president en wordt rondgedragen door een lid van het Amerikaanse leger.
North Korean Leader Kim Jong Un just stated that the “Nuclear Button is on his desk at all times.” Will someone from his depleted and food starved regime please inform him that I too have a Nuclear Button, but it is a much bigger & more powerful one than his, and my Button works!
De president draagt ook het zogenoemde 'koekje' rond, een kaart met verificatiecodes die het nucleaire lanceringsproces in gang kunnen zetten.
In deze video van VOX wordt uitgelegd hoe het hele proces precies in zijn werk gaat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.