Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Zo kaartte Nederland vandaag homofobie aan

  •  
17-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
homofobie
17 mei is de internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie, afgekort tot IDAHOT. Het is de dag waarop in 1990 homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten werd geschrapt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Er bestaat, ook in Nederland, nog vaak een gevoel van onveiligheid onder homo’s. Daarover spraken we vorige maand nog mensen over bij het homoprotest in Amsterdam. Er is nog genoeg emancipatie te verrichten. Daarom werden er vandaag verschillende acties in Nederland gevoerd.
IDAHOT tunnel
In Eindhoven werd de regenboogtunnel geopend. Voorbijgangers konden een stukje aan de tunnel meeschilderen. Het initiatief was een samenwerking van de gemeente en graffiti-artiesten.
IDAHOT stoplicht
Brussel heeft het verkeer in een regenboogkleurig jasje gestoken. In de Belgische hoofdstad zijn ‘gaybrapaden’ geschilderd en worden gebouwen in de regenboogkleuren verlicht. Ook zijn er verkeerslichten met daarop lichtgevende LHBT-koppels geplaatst.
IDAHOT buza
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken stond ook stil bij de dag tegen homofobie. Het kunstwerk Amsterdam Rainbow Dress staat tentoongesteld. De jurk, gedragen door transgendermodel Valentijn de Hingh, bestaat uit vlaggen van de landen waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is.

Meer nieuws en achtergronden? Klik hier.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.