Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Pauw & Jinek: De Verkiezingen - Veghel dag 2

Pauw & Jinek: De Verkiezingen - Veghel dag 2

'Pauw & Jinek: De Verkiezingen' voor de tweede dag op rij live vanuit het Brabantse Veghel. Te gast zijn:


 

Mark Rutte, onze minister-president, schuift aan. We praten met hem over de verkiezingscampagne waar we middenin zitten en welke rol hij daarin vervult als premier. Ook hebben we het met hem over de beslissingen van het kabinet rondom het klimaatakkoord. De Tweede Kamer reageerde er gisteravond op. Hoe gaan we nu verder? 


 

Sybrand Buma (CDA) en Jesse Klaver (GroenLinks) schuiven aan. Ze gaan met elkaar in gesprek over de klimaatmaatregelen en de massale onderwijsstaking van op het Malieveld in Den Haag.De onderwijsstaking op het Malieveld, de klimaatmaatregelen die deze week werden aangekondigd en de verkiezingscampagnes die inmiddels goed op stoom zijn. We hebben heel wat te bespreken met de aanwezige politici vanavond. Politiek verslaggever Xander van der Wulp schuift aan voor de nodige politieke duiding. 

Dries Roelvink heeft samen met het Metropole Orkest een nieuw lied gemaakt. Het heet ‘Mijn mooie Nederland’ en is net als ‘15 miljoen mensen’ uit 1996 een ode aan ons kikkerlandje. Roelvink vertelt aan tafel waarom hij het lied maakte en stapt ook nog even het podium op.


 

Zoals elke avond krijgt een cabaretier het laatste woord en deze keer is dat Jan Jaap van der Wal. Hij stopt de kijker in met een verhaaltje voor het slapen gaan. Voor dat slotstuk haalt hij inspiratie uit de woorden van de politici aan tafel.


  

BEN JIJ NOG LEUKE VERKIEZINGSFILMPJES TEGENGEKOMEN? TIP ONS!

- Advertentie -

Recent in: POLITIEK