Vanaf 30 september terug op NPO 1

Pauw & Jinek: De Verkiezingen - Veghel dag 1

Pauw & Jinek: De Verkiezingen - Veghel dag 1

Pauw & Jinek: De Verkiezingen. Dag 1 vanuit het Brabantse Veghel:


 

Twee fractieleiders kruisen de degens vanavond. Lodewijk Asscher en Thierry Baudet waren aanwezig bij het debat over de doorrekening van het klimaatakkoord. Wat waren de hoogtepunten tijdens dit debat? En weten zij wat er onder de kiezer speelt nu zij het land in gaan voor de Provinciale Statenverkiezingen? We hebben het erover bij ‘Pauw & Jinek: De Verkiezingen’.

UPDATE: Lodewijk Asscher zou vanavond aanwezig zijn, maar heeft besloten bij het debat te blijven.


 

 

Jaarlijks worden er met drugs miljarden euro’s verdiend in het zuiden van het land. De productie van én handel in drugs is hier zelfs zó groot dat Noord-Brabant zich met recht de drugsschuur van Europa mag noemen. Het is een probleem dat hier hoog op de agenda staat tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Vanavond schuiven burgemeester van Breda Paul Depla, minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus en Hanneke Ekelmans, politiechef Eenheid Zeeland West-Brabant, aan. Ook spreken we met gedupeerden.


 

Elke uitzending krijgt een cabaretier het laatste woord, en vanavond is dat Martijn Koning. In Veghel behandelt hij opvallend nieuws uit de campagne en in zijn slotstuk spaart hij de gasten aan tafel niet.


De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn in volle gang. Hoe doen Forum van Democratie en Partij van de Arbeid het in de peilingen? En wat kunnen we verwachten van het klimaatdebat vanavond? We bespreken het met politiek verslaggever Joost Vullings.


 

BEN JIJ NOG LEUKE VERKIEZINGSFILMPJES TEGENGEKOMEN? TIP ONS!

- Advertentie -

Recent in: POLITIEK

Premier Boris Johnson?

Premier Boris Johnson?

Artikel

De Britse conservatieven kiezen een nieuwe premier uit hun midden. Momenteel is Boris Johnson de grote favoriet. Waar staat deze controversiële politicus voor?...