Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Pauw & Jinek: De Verkiezingen - Loppersum dag 1

  •  
12-03-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Loppersum dag 1
lilian m
De SP komt al jaren op voor de slachtoffers van bevingsschade in Groningen. Wat is de positie van de partij nu minister Erik Wiebes heeft gezegd dat de kraan dicht gaat en er een parlementaire enquête komt? Zijn de problemen opgelost of moet er nog meer gebeuren? SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen schuift vanavond aan!”
Jetta Klijnsma
Ondanks de problemen in Groningen gaat de gaswinning in Drenthe door. Maar is dat verstandig? Commissaris van de Koning in Drenthe, Jetta Klijnsma, legt het uit.
Jort Kelder
Jort Kelder zit vanavond als sidekick en duider aan tafel. Volgens hem kakt links in Groningen stelselmatig in sinds Rutte kabinetten. Dat vindt hij curieus gezien de gaschaos. Hij vertelt er vanavond meer over.
GIjs Rademaker
Gijs Rademaker is opiniepeiler bij het actualiteitenprogramma EenVandaag. Ze komen vandaag met een nieuwe zetelpeiling én hebben onderzoek gedaan naar de mening van de Groninger. De uitslagen zijn hard: Groningers hebben echt geen vertrouwen meer in de herstelinspanningen van de overheid. Vanavond vertelt hij er meer over.
Freek de Jonge
Geboren en getogen Groninger Freek de Jonge is ook te gast in Loppersum. De afgelopen jaren zette hij zich in voor zijn geboortegrond en de Groningers die zo zwaar getroffen werden door de aardbevingen in het gebied. Hij begon de actie ‘Laat Groningen Niet Zakken’ en haalde meer dan 210.000 handtekeningen op om de problemen van het gebied nog meer op de kaart te zetten in politiek Den Haag. Is dat voldoende gelukt? Is Nederland doordrongen van het fysieke en mentale leed dat de Groningers is aangedaan? Vanavond maakt hij de stand op.
Hans burgemeester
Hans Engels is sinds afgelopen oktober waarnemend burgemeester van Loppersum. Hij is samen met zijn college en gemeente hard aan het werk om het aardbevingsdossier de goede kant op te krijgen. Elke dag houdt hij zich er mee bezig. Burgemeester Engels vertelt vanavond over dit enorme dossier en zijn rol daarin.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.