Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Dinsdag bij Pauw

  •  
06-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
6 maart
Break Free 6 maart '18
Ieder jaar weer vertrekken jongeren naar een verre bestemming. Zo ook Niels van der Ploeg (23) uit Noordwijk aan Zee. Hij ging naar Zuid-Frankrijk en had een droombaan als kapitein van luxe jachten aan de Cote d’Azur. Niels kreeg zelfs de opdracht om de boot van koning Willem-Alexander van Griekenland naar Kroatië te varen. Maar na een avond stappen in Saint Tropez gaat het gruwelijk mis. Na een ongeluk met een ribboot komt hij om het leven. Voor de tv-serie Break Free, geregisseerd door Geertjan Lassche, zijn z’n ouders en broers terug gegaan naar de plek waar Niels woonde, werkte en stierf.
Atsma en Van Hall
In de spannende nieuwe Nederlandse speelfilm ‘Bankier van het Verzet’ speelt Barry Atsma de rol van Walraven van Hall. Misschien wel de grootste onbekende Nederlandse verzetsheld, de man die (samen met zijn broer Gijs) een methode bedacht om het Nederlandse Verzet tegen de Duitsers te financieren . Walraven was niet alleen de bankier, maar ook de grote leider van het binnenlands verzet. Hij organiseerde de grootste bankfraude ooit, waarbij meer dan 50 miljoen gulden aan waardepapieren zonder geweld onder de neus van de Duitsers werd gestolen. Barry Atsma schuift vanavond aan, samen met Aad van Hall, de zoon van Walraven van Hall, over de herinneringen aan zijn vader.
Alexander pechtold 6 maart
Vandaag maakte het CPB bekend dat de Nederlandse economie er nog beter voorstaat dan gedacht.  Alexander Pechtold weet wel waar hij dat extra geld aan wil besteden.
JOHNNY DE MOL
Johnny de Mol vertelt vanavond bij ons aan tafel over zijn overstap van RTL naar SBS, waar hij gaat samenwerken met zijn vader.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.