Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Dinsdag bij Pauw

  •  
21-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
130 keer bekeken
  •  
Uitzending template 21-11
sophie hilbrand 21 november
‘Namen en shamen’, in ons digitale tijdperk kan iedereen zich online vergapen aan andermans seks-, vecht- en scheldpartijen. Op NPO 3 is de thema-uitzending Shame/Fame te zien. Voorafgaand aan de uitzending bespreken we het programma met  Sophie Hilbrand.  Ook aanwezig is Jewel, zij werd drie jaar geleden in haar rug getrapt en degene die dat had gefilmd, zette het online. Het filmpje ging viral.  
dijksma, steenbergen, wijnen
SP, GroenLinks en de PvdA presenteerden een initiatiefnota om de macht van de farmaceuten in te dammen. Ze stellen o.a. voor om de ontwikkeling van medicijnen te nationaliseren, om de prijsonderhandelingen openbaar te maken en medicijnen te testen zonder winstoogmerk. Dus, tijd voor actie.
Femke Steenbergen en  Patty Wijnen waren eerder te gast over het peperdure medicijn Spinraza, een middel tegen de spierziekte SMA. Beide moeders hebben een kind dat lijdt aan deze ziekte. Hoe helpt deze initiatiefnota hun strijd voor een transparantere markt met betaalbare medicijnen? Aan tafel schuiven PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma en de twee moeders aan om het initiatief te bespreken.
Xander vd Wulp 21 november
Praten, praten, praten om stemming over afschaffing wet-Hillen te frustreren. Dat is het plan van twee Kamerleden van de PVV en 50plus. Vanavond nemen ze gezamenlijk 35 uur spreektijd achter elkaar om zo te voorkomen dat de zogenaamde ‘aflosboete’ voor ‘oudere huiseigenaars met een afgelost huis’ wordt ingevoerd. Het wordt ook wel filibusteren genoemd. Pogingen om via parlementaire obstructie bepaalde wetten tegen te houden waren in het verleden echter nooit succesvol. Xander van der Wulp volgt de filibusters op de voet; hoe lang houden ze het vol?
De Harde Leerschool
Werkeloze jongeren met gedragsproblemen krijgen een tweede kans bij De Harde Leerschool. Door middel van keiharde rugbytrainingen, worden de jongens in 8 weken klaargestoomd voor een terugkeer op de arbeidsmarkt. Rugbyspeler Dirk Danen en deelnemer Marco Luttjeboer zijn te gast bij Pauw.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.