Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Dinsdag bij Pauw

  •  
14-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
14 november uitzending template
Richard Groenendijk 14 november
Cabaretier Richard Groenendijk tourt op dit moment langs de Nederlandse theaters met al weer zijn elfde cabaretprogramma ‘Om Alles.’ Deze uitdrukking straalt volgens Richard veel kracht uit. Je kunt om alles dood willen maar ook om alles willen blijven leven. Richard merkt dat hij nu hij 45 jaar is veel bezig is met verlies. Niet alleen met letterlijk verlies van zijn naasten, maar ook het verlies van decorum of zelfs van je haargrens. Bij ons vertelt hij over de voorstelling en zingt hij onder begeleiding van Cor Bakker een lied wat gaat over verlies.
Derk Sauer 14 november
Morgen begint in Amsterdam het Internationale Documentaire Festival IDFA . Meer dan 300 bijzondere films zijn verspreid over de hele stad te zien. Van muziekdocumentaires tot animatiefilms, maar vooral documentaires over de vluchtelingencrisis. Er gaan maar liefst 100 films in première, een deel van de trailers is hier  te zien. Vanavond aan tafel: Derk Sauer , voorzitter van IDFA. Hij bespreekt zijn top 3 favoriete documentaires.
Saskia Belleman 14 november
Een opmerkelijke dag in de rechtszaak van de politieagenten die terecht staan voor de dood van Mitch Henriquez na het toepassen van de omstreden nekklem. De advocaat van de nabestaanden, Richard Korver, mocht beelden van de omstreden arrestatie laten zien die door de politie niet aan het dossier waren toegevoegd. Rechtbankverslaggever  Saskia Belleman  volgt de zaak op de voet. Vanavond schuift ze aan bij Pauw .
Medicijn tegen SMA
SMA is een zeldzame spierziekte waar tot voor kort geen medicijn voor was. Hoe jonger de eerste symptomen, hoe ernstiger de ziekte. Sinds begin dit jaar is het medicijn Spinraza beschikbaar maar dit kost 80.000 euro per injectie. Daarom vergoedt het ministerie dit medicijn voorlopig niet. Voor de 5-jarige Thijs is het medicijn niet beschikbaar, hij zit inmiddels in een rolstoel. Terwijl de 2-jarige Dirkje het medicijn wel krijgt, omdat haar ouders een Frans ziekenhuis zo ver hebben gekregen haar te behandelen en dit te betalen. De moeders van Thijs en Dirkje, Femke Steenbergen en Patty Wijnen zijn allebei te gast bij Pauw, over de vraag wie moet dit peperdure medicijn nu betalen? De overheid of de farmaceut?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.