Vanaf 30 september terug op NPO 1

Maandag bij Pauw

Maandag bij Pauw

Een triomfantelijke sprint trekken, een medespeler op de reservebank omhelzen of — net als Ronaldo — op je knieën over het veld glijden; vandaag de dag is juichen op het voetbalveld een evenement op zich. In de tijd van Hans Kraay Jr. was dat wel anders. In de maand van de geschiedenis vertelt hij over dit opmerkelijke onderdeel van het voetbal.


Na haar prijswinnende debuutroman Dorsvloer vol confetti is schrijfster Franca Treur terug met Hoor nu mijn stem – waarin ze terugkeert naar het reformatorische decor van haar jeugd. In de roman geeft Treur een stem aan vrouwen die moeten kiezen tussen God en een hoge plek op de maatschappelijke ladder – een groep die zelden gehoord wordt.


De Vlaamse acteur Jappe Claes is bij het Nationale Theater vertrokken vanwege beschuldigingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag op de Toneelschool Amsterdam. Drie actrices vertellen vanavond bij Pauw over hun ervaringen met Claes.


Wulp

Vandaag ontvangt premier Rutte vrijwel alle ministers van het kersverse kabinet. Een voor een komen ze langs om antwoord te geven op de vraag: is er nog iets dat ik van je moet weten? Om straks schandalen te voorkomen. Xander van der Wulp praat ons bij.

Klik hier voor het laatste nieuws!

Wil je de uitzending bijwonen? Klik hier.

- Advertentie -

Recent in: MEDIA