Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Maandag bij Pauw

Maandag bij Pauw

Het omvangrijke oeuvre van Jan Siebelink is uitgebreid met een nieuwe roman: De buurjongen. Opnieuw een verhaal dat zich afspeelt rond de bloemkwekerij van de bestseller Knielen op een bed violen. Siebelink vertelt bij Pauw waarom deze plek zo een onuitputtelijke bron voor zijn romans is. En waarom De buurjongen bijna postuum was verschenen. 
(Foto: Sacha de Boer)


 

Yentl Schieman en Christine de Boer vormen al vijf jaar het cabaretduo Yentl en De Boer en staan vanaf deze maand in het theater met hun muzikale programma Yentl en de Boer in Concert. Bij Pauw vertellen ze over hun samenwerking en over de alledaagsheid van het leven, die als een rode draad door hun voorstelling loopt.


 

Roos Schlikker verloor deze zomer haar moeder, die overleed aan haar verwondingen na een val van de trap. Haar vader werd door de politie hiervoor verdacht van poging tot doodslag. Op het moment dat haar moeder in kritieke toestand in het ziekenhuis lag, werd haar vader urenlang vastgehouden voor verhoor. In haar wekelijkse column in Het Parool uitte ze zaterdag haar emoties tegenover het Openbaar Ministerie en de Officier van Justitie. Maandag praatte ze bij ons aan tafel over de onwerkelijke situatie waar ze zich in bevindt.


 

Donderdag begint het golftoernooi KLM Open en maandag gaf titelverdediger Joost Luiten een mini-college golf. Joost heeft een missie: van golf een publiekssport maken. Bij Pauw vertelt waarom deze sport net zo veel kijkers verdient als voetbal.


 

Liza en Bram

Maandagmiddag zijn ruim honderd evacuees van het door orkaan Irma getroffen Sint-Maarten geland op vliegveld Eindhoven: ook Liza de Waard zat aan boord.

Liza woont en werkt sinds januari 2016 op Sint-Maarten en heeft uren moeten wachten op een vliegtuig om weg te komen. Nu is ze weer thuis en dat voelt heel dubbel, want ze was van plan om nog heel lang op Sint-Maarten te blijven. Maandag vertelde ze bij Pauw haar verhaal.

Kijk hier deze uitzending terug

Klik hier voor het laatste nieuws!

Recent in: MEDIA

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Uitzending

Guus Meeuwis, Koos Spee, Frank Frijne, Arnoud Heinen, Marjet Hulfhoff en Angela de Jong....

Woensdag bij Pauw

Woensdag bij Pauw

Uitzending

Joris Voorhoeve, Harald Doornbos, Annemieke Schollaardt, Gijs Staverman, Ron Blaauw, Yves Gijrath, Marlies Dekkers, Jan Struijs...

Dinsdag bij Pauw

Dinsdag bij Pauw

Uitzending

Sophie Hilbrand, Sharon Dijksma, Patty Wijnen, Femke Steenbergen, Xander van der Wulp, Dirk Danen & Marco Luttjeboer...

Maandag bij Pauw

Maandag bij Pauw

Uitzending

Dirk Zeelenberg, Jort Kelder, Jenny Douwes, Candy Jacobs en Bart Nieuwenhuizen...