Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Woensdag bij Pauw

  •  
19-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Jeroen
Rutte
Vanavond bij PAUW een interview met de minister-president Mark Rutte . Een terugblik op 2018, over de dividendbelasting, het vertrouwen in de politiek, de VVD en zijn internationale optredens. En wat verwacht hij van 2019, met cruciale verkiezingen onder andere voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer?
John de mol
Vier radiostations, vier televisiezenders, twee persbureau’s, een social influencers netwerk, een streamingsdienst en zelfs een veilingensite. Het bedrijf Talpa Network groeit ongekend. Wat zijn de ambities en wat zijn de toekomstplannen van dit multimediabedrijf? En wat zijn de verwachtingen van het overgenomen SBS? We vragen het John de Mol  zelf, hij is gast.
yolante
Yolanthe Sneijder-Cabau  vertelt over haar laatst gemaakte reis voor 'Free A Girl' naar Nepal. Met haar Stichting zet ze zich in om minderjarige meisjes uit de prostitutie te bevrijden. Ze ging op bezoek bij opvanghuizen en ging undercover in dansclubs. 
kuipers
Het is op kerstavond exact vijftig jaar geleden dat de wereldberoemde ‘Earthrise photo’  werd gemaakt. Vanuit Apollo 8, de raket die over het maanoppervlak scheerde, werd de eerste foto van de aarde gemaakt door mensen in de ruimte. De foto, die het moment laat zien waarop de aarde opkomt boven de maanhorizon, is vooral een illustratie van de fragiliteit van de blauwe knikker. ‘Je realiseert je pas wat je hebt, als je ervan weg bent’, zegt één van de Amerikaanse astronauten over dat moment. Vandaag is ook de dag waarop astronaut  André Kuipers de Spacebuzz lanceert, een educatief project waarmee schoolkinderen dankzij virtual reality kunnen beleven hoe het is om in een raket te zitten. Over het belang van de Earthrise foto, de gevolgen daarvan en het doel van zijn project, schuift Kuipers aan.
Kijk deze uitzending hier terug
Bijwonen 2
Weten wat er backstage allemaal gebeurt?  Volg ons op Instagram .
Wil je altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws en de gasten die aanschuiven bij Jeroen? Volg ons op  TwitterFacebook  of  abonneer je op de Nieuwsbot .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.