Pauw & Jinek van 11 t/m 19 maart op NPO1

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Margriet van der Linden onderzocht hoe gays zich voelen in allerlei landen in de wereld. Dat is terug te zien in haar serie ‘How To Be Gay’. Ze schuift aan bij PAUW om over haar meest opmerkelijke bevindingen te praten.


Martine Sandifort en Remko Vrijdag zijn géén echtpaar, maar ze spelen er wel eentje (meerdere, eigenlijk) in hun nieuwe voorstelling ‘Voorlopig voor altijd.’  Het is hun vierde gezamenlijke cabaretvoorstelling, waarin onder meer stellen voorbijkomen die ruzie maken over de thermostaat en de inrichting van de keuken. Maar die ook even ontroerende als ontsporende ode’s aan elkaar brengen. Er zijn typetjes, er zijn imitaties, het schuurt en schrijnt ook. Remko en Martine vertellen over het hoe en waarom van de nieuwe theatershow.


De minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, haalde dinsdag een ‘historische overwinning’ met een meerderheid voor de wijziging in de grondwet, de gekozen burgemeester is nu binnen handbereik. En afgelopen weekend werd er flink gedemonstreerd tijdens de intocht van Sinterklaas en kwamen er geluiden over een verbod tijdens het kinderfeest. Wat vindt de minister daarvan?


 

De 29-jarige Daphne heeft een complexe vorm van autisme en wordt daarom regelmatig opgesloten in een separeercel. Die behandeling heeft grote gevolgen voor haar. Moeder Arja Boogaard schuift aan bij PAUW met onderzoeker Carin Gaemers. Carin Gaemers is bekend door de strijd die ze voerde met Hugo Borst om de ouderenzorg in Nederland te verbeteren. Ze vindt het niet kunnen dat mensen worden opgesloten in een separeercel en doet daarom een oproep aan de politiek.


 

Deze uitzending terugkijken? Klik hier!

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Pauw & Jinek: De Verkiezingen - Den Haag

Pauw & Jinek: De Verkiezingen - Den Haag

Uitzending

Ankie Broekers-Knol, Annemarie Jorritsma, Mei Li Vos, Paul Rosemöller, Ron Fresen, Hugo de Jonge, Martijn Koning, Selçuk Öztürk, Tunahan Kuzu en Farid Azarkan...

Pauw op Sint-Maarten

Pauw op Sint-Maarten

Achtergrond

Jeroen Pauw zoekt uit hoe het gaat met de wederopbouw van Sint-Maarten sinds het eiland werd getroffen door orkaan Irma...