Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Dinsdag bij Pauw

  •  
20-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
20181120-pauw-coravannieuwenhuizen_6
Cora van Nieuwenhuizen
Minister  Cora van Nieuwenhuizen  trekt 600 miljoen euro uit om Nederland voor te bereiden op de verandering van het klimaat. Dat geld moet bijvoorbeeld gebruikt worden om de overlast van enorme regenbuien of juist extreme droogte tegen te gaan. Bij PAUW legt de minister  uit wat we kunnen verwachten en wat de praktische gevolgen zijn voor ons allemaal.        
De Toppers
De Toppers bestaan volgend jaar 15 jaar en dat wordt groot gevierd met een best of jubileum editie op 31 mei en 1 juni in de Johan Cruijff Arena. De formatie is in 2004 ontstaan toen René Froger Gerard en Gordon uitnodigde voor een gastoptreden bij een concert van hem. Dat was zo’n succes dat de formatie een jaar later in de Arena stond met een eerste concertenreeks. Na wat wisselingen van de wacht bestaat de formatie naast René en Gerard nu uit Jeroen van der Boom en Jan Smit . Na al die jaren staan de Toppers-concerten nog altijd garant voor een avond vol feestmedleys, gastartiesten, hysterische outfits en spectaculaire opkomsten. Bij PAUW zijn René , Gerard en Jeroen bij ons te gast om vooruit te blikken op hun jubileumjaar. 
Theo Hiddema
Mr. Theo Hiddema in de politiek van Stan de Jong is de opvolger van Mr. Theo Hiddema. Strafpleiter, dandy, dwarsligger uit 2014. Deze nieuwe biografie staat volledig in het teken van Hiddema’s politieke carrière. In 2016 vroeg Forum voor Democratie lijsttrekker Thierry Baudet of Theo Hiddema zich verkiesbaar wilde stellen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Bij PAUW een terugblik op de afgelopen twee jaar.
Goede Buren
De documentaire 'Goede Buren’ (regie Stella van Voorst van Beest) laat zien hoe de  Rotterdamse Ada Kelder en Wilma Slobbe zich onvoorwaardelijk inzetten voor hun medemens en waar nodig de officiële regels een beetje buigen. Als vrijwilligers werken ze mee aan een campagne van de gemeente tegen eenzaamheid bij ouderen. In 2013 werd in Rotterdam een vrouw gevonden die al tien jaar lang dood in haar huis bleek te liggen. Dit mag nóóit meer gebeuren. Daarom gaan ze, gewapend met een vragenlijst, van deur tot deur op zoek naar eenzame ouderen. Bij PAUW schuiven Ada en Wilma aan om erover te praten.
De documentaire is 17 november in première gegaan op het IDFA en draait vanaf 14 februari in bioscopen in heel Nederland:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.