Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Vrijdag bij Pauw

  •  
09-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
20181109-pauw-saskiabelleman_0
Helga van Leur
Elke week bespreken we de favoriete televisiemomenten van een maker. Deze week is het de beurt aan meteoroloog Helga van Leur. Een jaar geleden stopte ze als weervrouw bij het RTL Nieuws. Voor welke televisieprogramma’s zet Helga de televisie aan? En wat zou ze zelf graag nog willen maken?


Michiel Vos  is correspondent in de Verenigde Staten én de schoonzoon van de machtigste vrouw van het land, Nancy Pelosi. Onder haar leiding won de Democratische Partij deze week de Midterms. Michiel was erbij en geeft ons een kijkje achter de schermen van Washington.
Michiel Vos en Obama
Hadewych Minis
Wat doe je als je vernoemd wordt naar een dichteres uit de Middeleeuwen die streed tegen repressie van de vrouw?  Hadewych Minis is ernaar gaan leven. In haar  one-woman show  ‘Minis Plus’ gaat zij de strijd aan en brengt zingend, dansend, acterend en spelend een ode aan de vrouw.   Ze deelt haar originele zoektocht en creativiteit in alle oprechtheid én gekheid. Bij PAUW vertelt Hadewych er aan tafel alles over en zingt een nummer uit haar voorstelling.
Jamai
In juni stond het leven van  Jama i  plots behoorlijk op zijn kop. Hij werd getroffen door nierfalen. Lange tijd merkte hij niets van zijn nierproblemen, totdat mensen hem zeiden dat hij ‘een dikke kop’ had en vocht vasthield. Toen hij langsging bij de huisarts werd hij onmiddellijk naar het ziekenhuis gestuurd. De uitslag was schrikken. Jamai moest aan de dialyse en ging het traject in voor een niertransplantatie. Inmiddels heeft de zanger een nieuwe nier gekregen en nu wil hij bij PAUW het belang van donorschap onderstrepen.
Saskia Belleman
Rechtbankverslaggever Saskia Belleman   was vandaag in Leeuwarden bij de rechtszaak tegen de ‘blokkeerfriezen’. De rechter legde taakstraffen op tussen de 80 en 240 uur, in een aantal gevallen gecombineerd met voorwaardelijke celstraffen. Hoe kwam de rechter tot dit vonnis? En er is nieuws over Jos B. Het OM vervolgt de verdachte in de zaak van Nicky Verstappen niet voor moord, maar hoogstens voor doodslag. Saskia Belleman legt uit waarom.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.