Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Vrijdag bij Pauw

Vrijdag bij Pauw

Wereldwijd daalden de populaties wilde dieren sinds 1970 door de druk van de mens op de natuur met gemiddeld 60 procent. Dat is de conclusie van het Living Planet Report dat het Wereld Natuur Fonds deze week publiceerde. Aan tafel: WNF-ambassadeurs Loretta Schrijver en Harm Edens en bioloog Midas Dekkers. Zij maken zich grote zorgen en vertellen over de verdwijning van welke soorten zij het meeste vrezen.


In de wekelijkse tv-rubriek vertelt NOS-sportpresentator Rivkah op het Veld over haar favoriete fragmenten van afgelopen week. Verwacht sport, maar ook muziek, exotische locaties en humor.


Zaterdagavond start de nieuwe taalquiz ‘Praat Nederlands Met Me’ waarin nieuwe vormen van taal zoals straattaal, whatsapp-taal en kantoortaal centraal staan. Cabaretier Martijn Koning is een van de teamcaptains van het programma. Hij is te gast bij ons om te vertellen over het programma, zijn favoriete nieuwe vormen van taal en grootste taalergernissen.


 

Komt de Formule 1 dan eindelijk weer naar Nederland? Vandaag bracht De Telegraaf het nieuws dat alles erop wijst dat Zandvoort vanaf 2020 de Grand Prix mag organiseren. Oud-coureur Jan Lammers (geboren en woonachtig te Zandvoort) kan niet wachten. Hij leerde racen op het circuit, woont ernaast, kent iedere bocht en komt bij PAUW vertellen waarom we deze kans niet mogen missen.


Kijk deze uitzending hier terug!

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Vrijdag bij Pauw

Vrijdag bij Pauw

Uitzending

Sigrid Kaag, Suse van Kleef, Vanessa Lamsvelt, Roxeanne Hazes, Humberto Tan, Luuk Ikink...

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Uitzending

Xander van der Wulp, Bart Nijman, Frans de Waal, Jan van Hooff, Beau van Erven Dorens, Roger Patelski en Lydia Jager...

Dinsdag bij Pauw

Dinsdag bij Pauw

Uitzending

Wouter de Winther, Xander van der Wulp, Lodewijk Asscher, Özcan Akyol en Nasrdin Dchar...