Pauw & Jinek van 11 t/m 19 maart op NPO1

Vrijdag bij Pauw

Vrijdag bij Pauw

Wereldwijd daalden de populaties wilde dieren sinds 1970 door de druk van de mens op de natuur met gemiddeld 60 procent. Dat is de conclusie van het Living Planet Report dat het Wereld Natuur Fonds deze week publiceerde. Aan tafel: WNF-ambassadeurs Loretta Schrijver en Harm Edens en bioloog Midas Dekkers. Zij maken zich grote zorgen en vertellen over de verdwijning van welke soorten zij het meeste vrezen.


In de wekelijkse tv-rubriek vertelt NOS-sportpresentator Rivkah op het Veld over haar favoriete fragmenten van afgelopen week. Verwacht sport, maar ook muziek, exotische locaties en humor.


Zaterdagavond start de nieuwe taalquiz ‘Praat Nederlands Met Me’ waarin nieuwe vormen van taal zoals straattaal, whatsapp-taal en kantoortaal centraal staan. Cabaretier Martijn Koning is een van de teamcaptains van het programma. Hij is te gast bij ons om te vertellen over het programma, zijn favoriete nieuwe vormen van taal en grootste taalergernissen.


 

Komt de Formule 1 dan eindelijk weer naar Nederland? Vandaag bracht De Telegraaf het nieuws dat alles erop wijst dat Zandvoort vanaf 2020 de Grand Prix mag organiseren. Oud-coureur Jan Lammers (geboren en woonachtig te Zandvoort) kan niet wachten. Hij leerde racen op het circuit, woont ernaast, kent iedere bocht en komt bij PAUW vertellen waarom we deze kans niet mogen missen.


Kijk deze uitzending hier terug!

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Pauw & Jinek: De Verkiezingen - Den Haag

Pauw & Jinek: De Verkiezingen - Den Haag

Uitzending

Ankie Broekers-Knol, Annemarie Jorritsma, Mei Li Vos, Paul Rosemöller, Ron Fresen, Hugo de Jonge, Martijn Koning, Selçuk Öztürk, Tunahan Kuzu en Farid Azarkan...

Pauw op Sint-Maarten

Pauw op Sint-Maarten

Achtergrond

Jeroen Pauw zoekt uit hoe het gaat met de wederopbouw van Sint-Maarten sinds het eiland werd getroffen door orkaan Irma...