Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Op 6 november zijn de midterm-verkiezingen in de Verenigde Staten. Deze worden volgens Michiel Vos spannend voor president Donald Trump. De meerderheid in Congress kan Trump verliezen aan de democraten. Vrouwen en minderheden kunnen hiervoor zorgen. Michiel Vos schuift met de details aan bij PAUW.


StukTV is overgenomen door John de Mols Talpa. Presentatoren Thomas van der Vlugt en Giel de Winter schuiven aan bij PAUW.


 

In 2011 kreeg Gert-Jan Oskam door een fietsongeluk in Beijing een dwarslaesie. Sindsdien leeft hij in een rolstoel. Dankzij zenuwstimulatie kan hij nu kleine afstanden afleggen. Bij zenuwstimulatie wordt een soort pacemaker geïmplanteerd die schokjes afgeeft. In plaats van het hart aan te sturen, stuurt deze ‘pacemaker’ de zenuwbanen die nodig zijn om te bewegen aan. Revalidatiearts dr. Ilse van Nes, gespecialiseerd in dwarslaesies, vertelt over de ontwikkelingen. Gert-Jan Oskam vertelt zijn persoonlijke verhaal en ervaringen bij PAUW.


 

ProRail heeft in Lunteren betonblokken geplaatst bij een onbeveiligde spoorwegovergang. Het is een statement dat ze hiermee maken. Als er weer een ongeluk gebeurt op zo’n overgang, wil ProRail ‘niet het verwijt krijgen dat wij niets doen’. 120 ‘levensgevaarlijke spoorwegovergangen’ moeten volgens ProRail zo snel mogelijk worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van infrastructuur zegt dat de overheid te laat is begonnen met maatregelen treffen. President-directeur van ProRail Pier Eringa is te gast bij PAUW.


 

Vandaag oordeelde de rechtbank van Utrecht dat het verbod op de Stint blijft. Volgens Felix Rottenberg brengt het verbod op de Stint kinderen juist in gevaar. Hij spreekt namens de kinderopvangbranche. Kinderopvangondernemers Miranda Wuring en Jill van Pol komen door het verbod in moeilijkheden. Bij PAUW hun verhaal.


 

Deze uitzending terugkijken? Klik hier!

 

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Vrijdag bij Pauw

Vrijdag bij Pauw

Uitzending

Sigrid Kaag, Suse van Kleef, Vanessa Lamsvelt, Roxeanne Hazes, Humberto Tan, Luuk Ikink...

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Uitzending

Xander van der Wulp, Bart Nijman, Frans de Waal, Jan van Hooff, Beau van Erven Dorens, Roger Patelski en Lydia Jager...

Dinsdag bij Pauw

Dinsdag bij Pauw

Uitzending

Wouter de Winther, Xander van der Wulp, Lodewijk Asscher, Özcan Akyol en Nasrdin Dchar...