Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Dinsdag bij Pauw

  •  
30-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
jeroen dinsdag
Jan Slagter stoptober de balans
Is het  Jan Slagter gelukt om te stoppen met roken? 29 dagen geleden drukte hij live op TV in het kader van Stoptober zijn laatste sigaret uit . Maar ja, hoe hou je dat vol als je gewend bent aan 2 pakjes per dag? Jan doet bij PAUW verslag, samen met drie andere stoppers: Christiaan, Vera & Mario.
Nederland Leest
Nederland Leest  is Nederlands grootste leescampagne waarbij iedereen een gratis boek in de bibliotheek kan ophalen. Rosanne Hertzberger en Joël Broekaert schreven allebei een essay over het thema van dit jaar: Voeding. Volgens Joel Broekaert moeten we meer van vlees gaan houden en het daardoor minder eten. Zo pleit hij ervoor dat we ook de kop van het varken gewoon zouden moeten opeten. Rosanne Hertzberger wil af van onze obsessie met welke ingrediënten er allemaal NIET in eten zitten en is bang dat de rol van de wetenschap steeds kleiner wordt. Bij Pauw gaan zij in gesprek over de toekomst van ons eten.
Knoops
Gisteren maakte minister Grapperhaus bekend dat hij de schadeclaim van Julio Poch niet erkend. Advocaat Knoops diende namens de oud-piloot een schadeclaim in, omdat zijn arrestatie in 2009 tot stand kwam met behulp van de Nederlandse staat die destijds geen uitleveringsverdrag met Argentinië had. Daar heeft hij 8 jaar ‘in voorarrest’ gezeten. In 2017 werd hij vrijgesproken. De advocaten  Geert-Jan Knoops  en  Carry Knoops-Hamburger  overwegen nieuwe stappen tegen de verantwoordelijken van toen.
Jef Rademakers over stierenvechten
Stierenvechten is altijd al een geheime liefde van televisiemaker Jef Rademakers geweest. Juan José Padilla, een eenogige torero geadoreerd door Rademakers en Spanje, is ermee opgehouden. Padilla wordt geroemd om zijn durf: 39 keer belandde hij in het ziekenhuis na een zware verwonding die hij opliep tijdens het stierenvechten. ‘Stierenvechten’ vindt Rademakers overigens een verkeerd woord. Het Spaanse lidia, wat ‘slachting’ betekent, is een betere benaming. Bij PAUW zijn verhaal.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.