Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Dinsdag bij Pauw

  •  
16-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
Dinsdag bij PAuw 181016
Corry en Cornald
Cornald Maas heeft een ‘exceptionele relatie’ met zijn moeder Corry. Een relatie die getypeerd wordt door veel telefoontjes, brieven, mailtjes en zo’n 20 appjes per dag. Corry Kwik is opgegroeid in een tijd dat studeren en werken niet vanzelfsprekend was. Ze deed wat van haar werd verwacht: jong trouwen, kinderen krijgen en opvoeden. Voor zelfontplooiing was geen ruimte. Met ‘Ach kind toch’ brengt Cornald een ode aan zijn moeder - en aan die generatie vrouwen wiens leven in het teken van het gezin stond. Ze schuiven samen aan bij PAUW.
Tussen kunst en kitsch
Het programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’ blijft een kijkcijferknaller met wekelijks bijna 2 miljoen kijkers. Morgenavond is de 35 jarige jubileumuitzending vanuit het Rijksmuseum te zien. Na Cees van Drongelen en Nelleke van der Krogt is  Frits Sissing de huidige presentator van het programma. Hij is te gast samen met Anna en Kitty Laméris . Deze zussen zijn experts op het gebied van glas en tegels. Hun ouders waren in het verleden ook al verbonden aan het programma. Onlangs werd er in hun vakgebied nog een megavondst gedaan: een bierglas ter waarde van 85.000 euro. Ook te gast is deelnemer Sandra des Tombe. Zij kwam langs met een fles die stof stond te vergaren op de schoorsteen. Deze bleek 70.000 euro waard.
Youri Mulder
Na de onverwachte 3-0 overwinning van Oranje op aartsrivaal Duitsland, gloort er weer hoop aan de horizon voor het Nederlands Elftal. Kan de ploeg van bondscoach Ronald Koeman de stijgende lijn doorzetten in het oefenduel tegen onze zuiderburen? Voetbalanalist Youri Mulder  kijkt naar België-Nederland en schuift meteen na afloop aan bij PAUW.
Jan Six
De Nachtwacht wordt volgend jaar gerestaureerd. De restauratie gebeurt in de zaal van het Rijksmuseum waar het schilderij in hangt, dus het publiek kan met de restauratie meekijken. Jan Six , kunsthandelaar en historicus, legt bij PAUW uit hoe deze restauratie in zijn werk gaat en wat er mis is met het beroemdste schilderwerk van Rembrandt en Nederland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.