Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Maandag bij Pauw

  •  
14-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
20181015-pauw-wimdaniels_3
youp van t hek
Voor veel NRC-lezers is het op zaterdag het eerste wat ze doen, de krant omdraaien om de column van  Youp van 't Hek  te lezen. De VVD, #MeToo-slachtoffers, Ajax: niemand wordt op deze plek gespaard, wat hem gehaat en geliefd maakt. Nu is er een bundel van zijn columns: ‘Stormschade’. 
Wim Daniels
Hoe slim een arbeiderskind ook was begin vorige eeuw, ‘stuur het maar naar de mulo’ was het advies. Het ‘meer lager uitgebreid onderwijs’ bleek een onderwijstype te zijn dat veel heeft betekend voor de emancipatie van arbeiderskinderen, jongens en zeker ook voor meisjes.  Wim Daniëls  dook in de geschiedenis en schreef het boek ‘De MULO, de carrièreschool voor het gewone volk’. Bij Pauw vertelt hij wat er zo bijzonder was aan dit onderwijstype ‘waar je tenminste nog wat leerde’ en wat voor leerling hij zelf eigenlijk was. 
arjan van essen
Arjan van Essen  leidde jarenlang een dubbelleven. Vader, docent, SGP-voorzitter en bestuurder van een stichting, maar ook gokverslaafde. In twintig jaar tijd verspeelde hij honderdduizenden euro’s. Na een heftige tijd in een afkickkliniek kreeg hij de kans om opnieuw het onderwijs in te gaan. Dat ging jarenlang goed, totdat hij met het plan kwam om zijn verhaal in het theater te vertellen. De reformatorische school waar hij werkzaam was, ontsloeg hem. Niet vanwege zijn verleden, maar vanuit de overtuiging dat het theater iets slechts is.
Jesse Klaver en Marleen de Rooy dividend
De dividendbelasting wordt toch niet afgeschaft, besloot het kabinet vandaag. Politiek en financieel verslaggever  Marleen de Rooy  vertelt over de consequenties voor het kabinet en het bedrijfsleven. Ze zit aan tafel met GroenLinks-leider Jesse Klaver . Hij is blij én teleurgesteld over dit besluit.  
Debby Stam template
Oud-volleybalster Debby Stam is te gast. Ze vertelt over de sfeer in Japan nu het Nederlandse damesvolleybalteam voor het eerst in de geschiedenis in de halve finale van het WK staat. Vandaag wonnen de volleybalsters van regerend wereldkampioen Amerika. Hoeveel kans maakt Oranje om kampioen te worden?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.