Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Woensdag bij Pauw

  •  
10-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
20181010
Fidan Ekiz alleen
'Vrouw op Mars' is de naam van de docuserie van programmamaker Fidan Ekiz , waarin ze de honderd jaar vrouwenemancipatie in Nederland in beeld brengt. In zes afleveringen (vanaf donderdag 11 oktober op NPO 2 om 20.25 uur)  bezoekt ze vrouwen en mannen die ons meenemen in de strubbelingen, strijdpunten, memorabele en soms ook hilarische ontwikkelingen in de vrouwenemancipatie.  Wat heeft het feminisme ons tot nu toe opgeleverd?
Stientje van Veldhoven
Het kabinet trekt in 2019 22,5 miljoen euro extra uit voor duurzame en circulaire initiatieven. Dat maakte de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat  Stientje van Veldhoven vanmiddag bekend. Feest dus op de Dag van de Duurzaamheid.
Sjarel Ex Boijmans van Beuningen
Er hangen nu nog 170 kunstwerken in Nederlandse musea die zeer waarschijnlijk door de nazi’s geroofd zijn van joodse eigenaren. Dat concludeert de commissie Museale Verwervingen, die onderzoek laat doen naar de herkomst van kunstwerken. In het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen hangen dertig werken waarvan de herkomst twijfelachtig is. Daar zitten topstukken bij uit de middeleeuwen en de negentiende eeuw. Directeur Sjarel Ex schuift aan over de dilemma’s en verplichtingen die roofkunst met zich meebrengen.
Dionne Stax
NOS-presentatrice  Dionne Stax maakt aan het begin van de uitzending bekend hoeveel geld er is opgehaald met de Nationale actiedag 'Nederland helpt Sulawesi' voor het door een aardbeving en tsunami getroffen Indonesische eiland.  
angela en carlo
Televisiemaker Carlo Boszhard en tv-recensent Angela de Jong blikken vooruit op   het Televiziergala van morgenavond.   Ze schuiven aan bij PAUW en bespreken   wat volgens hen het beste programma van het jaar is. Expeditie Robinson, Beau Five Days Inside of toch de Luizenmoeder? Ook de beste presentator, beste presentatrice en het grootste nieuwe talent van dit jaar worden besproken. Carlo won zelf samen met Irene Moors in 2010 de Televizierring voor ‘De TV Kantine.’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.