Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Vrijdag bij Pauw

  •  
04-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
vrijdag bij pauw
Gert-Jan Segers gast
Fractievoorzitter van de ChristenUnie  Gert-Jan Segers  vertelt bij PAUW over de klimaatplannen van het kabinet.
Rick Nieman gast
Elke vrijdag kijkt een tv-maker op ons verzoek een week televisie, en neemt zijn of haar meest opmerkelijke fragmenten mee. WNL-presentator en programmamaker Rick Nieman houdt van opgefokte én serene talkshows, van satire en van Italiaanse nonna’s. Vanavond zijn selectie.
Danny de Munck gast
Wat is Nederdance? Waar komt de zin ‘Toch ff lekker zo’ vandaan? Wie is dat meisje in de witte Gucci-jurk in onderstaande clip? Waarom gaan alle Nederlandse zangers een voorbeeld nemen aan Danny de Munk ? En hoe gaat dit live uitpakken in de Pauw-studio? Vanavond het antwoord.
vrouwen seks
Oktober is de  Maand van de Geschiedenis en dit jaar is het thema ‘Opstand’. Reden voor  Herman Pleij om in de wereld van de opstandige vrouwen te duiken. Dat bracht de historicus bij vrouwen uit de Middeleeuwen die seksueel genot opeisten, het eerste #MeToo-geval in 1572 en ‘slutshaming’ bij de studentencorpora in 2017.
Ook aan tafel:  Heleen van Royen (53), schrijver van het ‘Sexdagboek’ dat afgelopen jaar als feministisch pamflet werd gepresenteerd. Zij wil andere vrouwen inspireren om seksueel genot te ontdekken.
Marith Iedema  (29) schreef het boek ‘(S)experimenteren’ dat deze week is verschenen. Zij raakte ervan overtuigd dat een monogame relatie een onrealistisch, achterhaald concept is.
En ook  Milou Deelen (22) schuift aan. Milou was lid van de studentenvereniging Vindicat en zette vorig jaar op internationale vrouwendag onderstaande video online over ‘slutshaming’. Ze kwam daarmee in opstand tegen de heersende seksuele cultuur bij het corps. De video is inmiddels bijna een miljoen (!) keer bekeken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.