Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Dinsdag bij Pauw

Dinsdag bij Pauw

Joep Beving kennen we als de Grote Vriendelijke Reus die achter zijn piano mooie, intense instrumentale stukken speelt. Zijn platen worden uitgebracht door het chique klassieke label Deutsche Grammophon, net als die van zijn neo-klassieke collega Max Richter. Nu is Conatus verschenen, een album waarop componisten als Kyteman, Tom Trago, Suzanne Ciani en het Cello Octet Amsterdam Joeps nummers bewerken. Of Joeps nummers met beats, synthesizers en strijkers nog steeds zo rustgevend en intens zijn, waarom hij vaker in het buitenland speelt dan hier en hoe ‘For Steven’ nu met zang van Eefje de Visser klinkt, is te zien en te horen bij PAUW.


 

Afgelopen zomer groeide Maarten van der Weijden uit tot de held van Nederland, in zijn poging de Elfstedentocht zwemmend af te leggen. Hij slaagde niet volledig in zijn opzet, maar bereikte wel zijn belangrijkste doel: het inzamelen van veel geld voor de bestrijding van kanker. Hij is te gast bij PAUW met een mooie primeur!


 

Het gaat goed met de economie, maar de publieke sector likt nog steeds zijn wonden na jaren van bezuinigen. Vandaag voerden zorgmedewerkers, leraren, agenten en militairen actie in Den Haag voor meer waardering en minder werkdruk. Thuiszorgmedewerkster Geralda den Ouden, leerkracht Inke Wentink en hoofdagent Koen Simmers waren erbij en schuiven aan bij PAUW.


 

De politie is vandaag acht panden binnengevallen op vier verschillende locaties in de regio Utrecht. Daarbij zijn zeven personen aangehouden. Er zijn tientallen agenten bij betrokken. Misdaadjournalist John van den Heuvel was vanmorgen ter plaatse bij de politie-acties en vertelt bij PAUW het laatste nieuws.


 

Deze uitzending terugkijken? Klik hier

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Maandag bij Pauw

Maandag bij Pauw

Uitzending

Marietje Schaake, Martijn Koning, Jan-Willem Roodbeen, Mark Tuitert...

Vrijdag bij Pauw

Vrijdag bij Pauw

Uitzending

Özcan Akyol, Fidan Ekiz, Martijn Koning, Charles Groenhuijsen, Tatum Dagelet...

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Uitzending

Sinan Can, Hélène Hendriks, Erwin Olaf, Michiel van Erp, Taco Dibbits...