Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Maandag bij Pauw

  •  
24-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20180924-pauw-eenzaamheid_6
sander en louis
In het Olympisch stadion in Amsterdam komt vanavond het duurste elftal ter wereld in actie. Een selectie van louter miljonairs speelt onder leiding van Louis van Gaal tegen een team met oud-profs zoals, Pierre van Hooijdonk, Sjaak Swart, Ronald de Boer en Gerald Vanenburg. Doel van de wedstrijd is zoveel mogelijk geld ophalen voor Spieren voor Spieren. Vanavond doen Louis van Gaal en Sander Schimmelpenninck verslag van de wedstrijd.
monique vd ven
Donderdag 27 september begint het Nederlands Filmfestival. A ctrice Monique van de Ven ontvangt het Gouden Kalf voor de Nederlandse Filmcultuur, een ereprijs. Vanavond bij PAUW  blikken we vooruit.
eenzaamheid jongeren
Donderdag 27 september begint de Week tegen Eenzaamheid . Het Nationaal Eenzaamheid Congres wordt aanstaande donderdag door Koningin Máxima geopend. Hoewel de aandacht vooral uitgaat naar eenzaamheid onder ouderen, is eenzaamheid onder jongeren een nog onderbelicht probleem. Universitair docente Gerine Lodders doet onderzoek naar eenzaamheid onder jongeren tussen de 12 en 24 jaar. Samen met drie eenzame jongeren en Gerine bespreken we het thema ‘eenzaamheid’, de oorzaken en gevolgen daarvan. Uit onderzoek van Brandpunt Plus blijkt dat 46% van de ruim 800 ondervraagde jongeren zich soms of vaak eenzaam voelt.
Sybrand Buma
Er werd jarenlang niet over gesproken in politiek Den Haag, maar na de Algemene Politieke Beschouwingen van vorige week staat het opnieuw bovenaan de politieke agenda: bevolkingsgroei in Nederland. Hoeveel inwoners kan Nederland eigenlijk aan? Vanavond bij PAUW: CDA-leider Sybrand Buma . Hij riep de regering op tot een onderzoek.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.