Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Donderdag bij Pauw

  •  
05-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Bij Pauw 6 september
Gerard Spong 6 sept
Hij staat al ruim 40 jaar moordenaars, verkrachters en bedriegers bij en is vele malen verkozen tot de beste strafrechtadvocaat van Nederland. We hebben het natuurlijk over Gerard Spong . En nu, gaat hij het theater in om uit te leggen waarom een advocaat doet wat hij doet. Hij geeft in de voorstelling ‘In vertrouwen’ een intrigerende kijk in het functioneren van een advocaat in strafzaken. Spong bespreekt deze facetten aan de hand van onder meer een aantal geruchtmakende moordzaken, zedenzaken en fraudezaken.
Peter R. over Jos Brech
Na maanden ondergedoken te hebben gezeten landde Jos B., de verdachte in de zaak Nicky Verstappen, vanmiddag op Schiphol. Inmiddels is hij overgebracht naar de gevangenis in Vught. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die de familie Verstappen bijstaat, is gast. 
Lien de Jong
Bart van Es is hoogleraar in Oxford en woonde bijna zijn hele leven in het buitenland, maar een verhaal uit zijn Nederlandse jeugd bleef hem altijd achtervolgen. Het verhaal van het Joodse meisje Lien de Jong dat tijdens de oorlog bij zijn familie zat ondergedoken, maar waar nooit meer over wordt gepraat. Hij zocht haar op en schreef over haar leven het boek Vergeet Mij Niet, dat inmiddels aan 10 landen is verkocht. Ze praten samen bij Jeroen aan tafel.
Jos en Margrite
De Kinderombudsvrouw, Margrite Kalverboer, is bezorgd dat Lili en Howick worden uitgezet. Staatssecretaris Harbers blijft voet bij stuk houden waardoor de uitzetting van zaterdag vooralsnog doorgaat. Margrite Kalverboer vindt dit onbegrijpelijk en komt uitleggen waarom. Ze praat erover met burgemeester Jos Heijmans die het ook opneemt voor de kinderen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.