Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Maandag bij Pauw

  •  
03-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Bij Pauw 3 september
Antoine Bodar 3 sept
Weer is er sprake van misbruik in de Katholieke kerk. In het Amerikaanse Pennsylvania zijn kinderen decennialang misbruikt door priesters. En tot verbazing van veel gelovigen zwijgt Paus Franciscus in alle talen. Ook de kritiek van priester Antoine Bodar op transgenders, schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Bodar is te gast bij PAUW.
Arnon Grunberg
De nieuwe roman van  Arnon Grunberg  heet “Goede Mannen”. Zo’n goede man is een brandweerman in Heerlen, die door iedereen ‘de Pool’ wordt genoemd vanwege zijn moeilijk naam. Ogenschijnlijk lijkt hij een goed leven te hebben met zijn vrouw en twee kinderen, totdat een van zijn zoons zelfmoord pleegt. Hoe kan je dan nog een goede man zijn? De Pool zoekt troost in een kippenhok, bij een pony en in SM-relatie om dat uit te zoeken.
Sjoerd van Ramshorst en Gerard Joling
Presentator Sjoerd van Ramshorst is vooral bekend van NOS Sport waar hij onder andere de Eredivisie verslaat. Maar naast het presenteren heeft Sjoerd al sinds zijn studietijd een andere droom: het schrijven van een grote Nederlandstalige hit. Drie jaar geleden schreef hij met een goede vriend op vakantie in Peru het nummer met de toepasselijke titel ‘Vakantie’. En nu is dit nummer uitgebracht door niemand minder dan Gerard Joling . Hoe deze samenwerking tot stand is gekomen vertellen ze bij PAUW.
Pieter-Jaap Aalbersberg
Een terroristisch motief zou de aanleiding zijn voor de aanval afgelopen vrijdag op het Amsterdams Centraal Station. Daar stak een 19-jarige Afghaan twee Amerikaanse toeristen neer. Jawed S., de dader van de steekpartij, is maandagmiddag voorgeleid. Politie-agenten hadden de Afghaan even van te voren al op de korrel. Zogenoemde ’spotters’, speciale agenten van de politie op het Centraal Station, zagen hem en vonden al dat hij apart gedrag vertoonde. Bij PAUW vertelt politiechef van Amsterdam Pieter-Jaap Aalbersberg hoe zijn collega's te werk zijn gegaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.