Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Vrijdag bij Pauw

  •  
31-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1 juni
Freek de Jonge 1 juni
In de laatste  Pauw  van dit seizoen een optreden van cabaretier  Freek de Jonge . Hij voerde veertig jaar geleden samen met Bram Vermeulen (Neerlands Hoop) actie tegen de deelname van het Nederlands Elftal aan het WK voetbal van 1978 in de dictatuur Argentinië.  Bloed aan de Paal ! Over twee weken gaat het WK 2018 van start in Rusland en Freek werpt de vraag op of het toernooi in deze tijd op zijn plek is.
Isa Hoes & Merijn 1 juni
Ze zijn vastgekluisterd aan hun telefoon en hangen hele dagen in de sportschool. De Generatie Z heeft lak aan werkgevers en ouders. Niet omdat ze niet weten wat goed voor hen is, maar omdat ze het zelf véél beter weten. Dat geldt zeker ook voor de 19-jarige Merlijn Kamerling. Hij woont nog bij zijn moeder en heeft werkelijk geen idee wat hij aan moet met zijn leven. Daarom onderzoekt hij in de vijfdelige serie 'Falen en Opstaan' onder toeziend oog van de camera hoe hij volwassen moet worden.  Merlijn duikt in zijn eigen hoofd om uit te zoeken hoe hij zichzelf een schop onder zijn kont kan geven, want zo kansloos is hij en zijn generatie allerminst.  In de serie heeft zijn moeder, Isa Hoes , een terugkerende rol. Zij probeert zijn zoon te voorzien van de broodnodige adviezen. Ze schuiven samen aan bij Pauw .
Tom Kleijn 1 juni
Donald Trump ontketent een handelsoorlog in de wereld. Vanochtend zijn de importheffingen voor staal en aluminium uit de EU, Mexico en Canada ingegaan. Het komt Trump internationaal op veel kritiek te staan. Zijn maatregelen worden “illegaal” en “een vergissing” genoemd. Ook wordt er gedreigd met tegenmaatregelen. Ondertussen kijkt de Amerikaanse president uit naar een brief die hij zal ontvangen van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Woensdag arriveerde een delegatie uit dat land in New York om te overleggen over de mogelijke ontmoeting tussen de twee leiders volgende maand. We bespreken al deze ontwikkelingen op het wereldtoneel met Amerikadeskundige Tom Kleijn.
Maarten vd Weijden 1 juni
Over minder dan 80 dagen begint Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen Maarten van der Weijden aan een historische zwemtocht. Van 18 tot en met 20 augustus zwemt de Alkmaarder als eerste ooit de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Wat zijn de grootste bedreigingen voor een man die bijna 200 kilometer door de Friese wateren gaat afleggen? Hij vertelt het aan tafel bij Pauw!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.