Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Woensdag bij Pauw

  •  
30-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
30mei
Sekswerkersdebat
Bij Pauw een debat tussen Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie) en de belangenorganisatie voor sekswerkers PROUD. Sekswerkers luiden de noodklok. Door maatregelen van de politiek zeggen zij steeds meer in de verdrukking te komen. Wetsvoorstellen als het zogenoemde 'pooierverbod' zijn bedoeld om sekswerkers te beschermen, maar hebben volgens PROUD een averechts effect. Gert-Jan Segers zet zich al jaren in voor de bescherming van slachtoffers van prostitutie en vindt deze voorstellen wél een stap in de goede richting.
Freek Vonk 30 mei
Bioloog  Freek Vonk organiseert op 21 en 22 juni een internationaal congres over slangenbeten in Naturalis in Leiden, genaamd  Snakebite, from science to society . Dat is hard nodig, want jaarlijks sterven meer dan 125.000 (!) mensen als gevolg van een giftige slangenbeet. Dat zijn meer dan 450.000 nieuwe slachtoffers per jaar. Volgens Slangenman Freek Vonk een onderbelicht probleem, want een gifslangenbeet is één van de meest dodelijke tropische ziektes ter wereld. De bioloog is gefascineerd geraakt door gifslangen toen hij zelf veldonderzoek deed. Hij ‘molk’ slangen om hun gif te onderzoeken, en dat is niet zonder gevaar. Er moet volgens Freek meer aandacht komen voor dit probleem dat ook wel ‘de meest genegeerde gezondheidscrisis ter wereld wordt genoemd’. 
Jort Kelder 30 mei
Beeld en Geluid heeft beelden van de propagandafilms over de NSB online beschikbaar gesteld. Het filmmateriaal is vrijgegeven om grootschalig en laagdrempelig wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken. De collectie bestaat uit zo’n 170 gedigitaliseerde films met name uit 1941 t/m 1944. Jort Kelder heeft voor ons de beelden bekeken en geanalyseerd.
Boris vd Ham
Tientallen kritische D66-leden hebben een ingezonden brief gestuurd naar de Volkskrant. Ze laten hun protest horen tegen de afschaffing van het referendum. Boris van der Ham, oud-Kamerlid van de partij en medeondertekenaar, wil net als de andere kritische leden weer terug naar de oorspronkelijke D66-idealen. Bij Pauw komt Boris meer uitleg geven over de actiegroep.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.