Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Studeren is iets wat je volgens de Van Dale niet doet als MBO'er. Een teken van weinig waardering en nog erger: MBO'ers lopen daardoor allerlei leuke extraatjes mis. Geen studentenabonnement via de universiteit of studentenkorting. Daarom pleiten MBO'ers nu voor het predicaat 'student'. Wij hebben het erover met Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en SP-Kamerlid Peter Kwint.


Game-ontwikkelaar Epic Games heeft een astronomische geldprijs van maar liefst 100 miljoen dollar (bijna 85 miljoen euro) uitgeloofd voor de beste speler in het spel 'Fortnite: Battle Royale'. Het bedrag wordt het komende jaar verdeeld over verschillende game-toernooien. Het concept is eenvoudig: op een eiland, waarop wapens en andere gadgets te verzamelen zijn, moeten de deelnemers het tegen elkaar opnemen totdat er eentje overblijft. We praten over de race naar 100 miljoen dollar met game-ontwikkelaar Rami Ismail en Sven Edelenbosch, de Fortnite-speler die wereldwijd de meeste overwinningen op zijn naam heeft staan.


 

Gerard Kremer, huismeester van een kantoorpand aan de Amsterdamse Westermarkt van 1942 tot 1969, heeft altijd geweten wie de familie van Anne Frank heeft verraden: het was Ans van Dijk (1905-1948). Deze joodse vrouw collaboreerde met de nazi’s uit lijfsbehoud. Kremer denkt dat zij het fatale telefoontje pleegde waardoor de familie Frank werd verraden. Zijn zoon schreef er een boek over. Hij is bij Pauw met zijn dochter Claudia Kremer en historicus Gert Jan Jimmink.


De BUK-raket waarmee vlucht MH17 is neergehaald was afkomstig van de 53ste Russische legerbrigade uit Koersk. Dat meldde Wilbert Paulissen, het hoofd van de landelijke recherche, vandaag. Daarmee zegt het onderzoeksteam overtuigend bewijs te hebben dat Rusland betrokken was. Wat betekent dit? We praten erover met Piet Ploeg, voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17, en Robbert van Heijningen. Beiden verloren een broer, schoonzus en neef bij de ramp. David-Jan Godfroid, NOS-correspondent in Rusland, schuift ook aan.


 

In een opmerkelijke brief zegt Trump de ontmoeting met Kim Jong-un af. Wat wil Trump hiermee bereiken? We bespreken het met Charles Groenhuijsen


 

Klik hier voor ons laatste nieuws!

Deze uitzending terugkijken? Klik hier!

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Vrijdag bij Pauw

Vrijdag bij Pauw

Uitzending

Sigrid Kaag, Suse van Kleef, Vanessa Lamsvelt, Roxeanne Hazes, Humberto Tan, Luuk Ikink...

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Uitzending

Xander van der Wulp, Bart Nijman, Frans de Waal, Jan van Hooff, Beau van Erven Dorens, Roger Patelski en Lydia Jager...

Dinsdag bij Pauw

Dinsdag bij Pauw

Uitzending

Wouter de Winther, Xander van der Wulp, Lodewijk Asscher, Özcan Akyol en Nasrdin Dchar...