Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Vrijdag bij Pauw

  •  
17-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
18 mei
Mark van Wonderen en Nico Dijkshoorn 18 mei
Loempia's met dikke plak ham. Bami met saté. Nasi goreng met saté. Zomaar drie gerechten van de menukaart van een willekeurig Chinees Indisch Restaurant. In de jaren tachtig stonden er bijna tweeduizend van in Nederland, de enige plek ter wereld die Chin. Ind. Spec. restaurants herbergt. Nu zijn er krap duizend over. Het is verdwijnend Nederlands cultuurgoed, zegt fotograaf Mark van Wonderen, die alle overgebleven restaurants op de foto zette. Schrijver/dichter Nico Dijkshoorn is net als Mark een groot liefhebber van de vergane glorie van het Chin. Ind. Spec. restaurant, hij schreef er diverse odes. Mark en Nico praten over hun gedeelde obsessie.
Saskia Belleman 18 mei
De bandjes van Astrid Holleeder hebben geen hard bewijs opgeleverd voor de betrokkenheid van haar broer bij liquidaties, laat staan de "genadeklap" die ze in maart voorspelde. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman doet bij Pauw verslag van de vierde verhoordag in het Holleeder-proces. 
Sandra Schuurhof en Cécile Narinx 18 mei
Morgen zijn alle ogen gericht op Prins Harry en Meghan Markle en hun royal wedding. Er wordt druk gespeculeerd over de gastenlijst, optredens en natuurlijk de jurk. Royaltykenner Sandra Schuurhof en mode-expert Cécile Narinx vertellen wat we morgen kunnen verwachten. 
Geert-Jan en Carry Knoops 18 mei
Het wrakingsverzoek is toegewezen in de 'minder Marokkanen'-zaak van  PVV-leider Wilders. Dat oordeelde de wrakingskamer in de rechtbank te Schiphol. De oorspronkelijke rechters worden vervangen door nieuwe. A dvocaten Geert-Jan Knoops en Carry Knoops schuiven aan bij Pauw .
Wolf terug in NL?
De terugkeer van de wolf baart schapenhouders grote zorgen. Al zestig dieren vonden dit jaar de dood. Deze week was het opnieuw raak in het Groningse Marum. Ingrid van Huizen van LTO Nederland pleit voor maatregelen tegen de oprukkende wolf. Zij schuift samen met getroffen schapenhouder Lourens Krol aan in Pauw. Beiden gaan in debat met Glenn Lelieveld van Wolven in Nederland. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.