Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Maandag bij Pauw

  •  
14-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
14 mei
Yvon Jaspers 14 mei
Zondag werden de boeren van het tiende seizoen Boer zoekt Vrouw aan het grote publiek geïntroduceerd. Welke boeren gaan door? Wie is hunk van dit jaar? En zijn de boeren klaar voor alle aandacht die ze over zich heen gaan krijgen? Yvon Jaspers bespreekt het nieuwe seizoen en licht ook een tipje van de sluier op over het nieuwe boerenprogramma waar ze binnenkort mee komt .
Erik Scherder 14 mei
Het brein is een fascinerend orgaan, vertelt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder bij Pauw. Hij geeft bij omroep Max drie Masterclasses over de werking van het brein. De uitzending van woensdag 16 mei gaat over stress. Wat is stress? Hoe kan het dat sommige mensen er beter tegen kunnen dan anderen? En waarom is stress ook noodzakelijk voor onze hersenen?
Nadia Rashid 14 mei
“Het is - in het bijzonder op Moederdag - verschrikkelijk wanneer een moeder en haar kind tegen hun wil niet bij elkaar kunnen zijn. Dat gemis is schrijnend”. Dit kreeg Nadia Rashid als antwoord van de Rijksvoorlichtingsdienst op haar oproep aan Koningin Máxima die ze afgelopen vrijdag online zette. Ze moest op  Moederdag haar 4-jarige dochtertje voor het tweede jaar op rij missen. Insiya werd in 2016 ontvoerd uit een woning in Amsterdam en verblijft op dit moment bij haar vader Shehzad Hemani in India. Volgens de koningin zit het ministerie van Buitenlandse Zaken boven op de zaak om de kwestie tot een goed einde te brengen. Nadia Rashid schuift aan bij ons aan tafel.
Template Israël
Het 70-jarig bestaan van Israël wordt vandaag gemarkeerd door gewelddadige protesten bij de Gazastrook. En ook in Jeruzalem, waar de Amerikaanse ambassade officieel is geopend. Het geweld neemt alleen maar toe, vrede lijkt verder weg dan ooit. Een debat met CU-kamerlid Joël Voordewind en oprichter van Een Ander Joods Geluid, Harry de Winter.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.