Weer terug op maandag 15 april op NPO 1

Woensdag bij Pauw

Woensdag bij Pauw

Een nieuw plan van Hugo de Jonge (VWS) en Sander Dekker (Rechtsbescherming) vraagt aandacht voor de psychologische schade die mensen oplopen bij kindermishandeling of huiselijk geweld, want jaarlijks zijn nog steeds zo'n 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer. Het kabinet maakt de aanpak hiervan topprioriteit, want de gevolgen zijn desastreus en vaak levenslang merkbaar. Daarom wil de minister dat situaties van huiselijk geweld eerder in beeld komen en dat er sneller kan worden ingegrepen.

Hugo de Jonge presenteert zijn plannen om onveilige thuissituaties een halt toe te roepen. De minister schuift aan met Jeroen van de Ven en Lukas Blankers. Van de Ven werd vrijwel zijn gehele jeugd fysiek en mentaal mishandeld. Blankers bezoekt gezinnen waar sprake is van huiselijk geweld en kindermishandeling. 


Lekker uitwaaien op het strand, genieten van de uitgestrekte duinpartijen en wilde zeehonden spotten op het wad. De Waddeneilanden zijn met jaarlijks meer dan één miljoen bezoekers een populaire bestemming voor toeristen. Midas Dekkers bracht voor omroep Max de schoonheid van deze eilandengroep in beeld. Wat hij er vooral mee wil zeggen: 'Mensen blijf weg van de Wadden!'


Sinds 2010 prijkt Arnon Grunberg op de voorpagina van De Volkskrant met zijn Voetnoot. Volgende week woensdag stopt hij ermee. Hij heeft dan precies 2.500 stukjes geschreven en geen krant gemist. Grunberg vertelt over het naderend afscheid van zijn Voetnoot.


 

Het ministerie van Defensie heeft geen bewijs gevonden dat oorlogsheld Marco Kroon in 2007 is ontvoerd in Afghanistan en daarna zijn gijzelnemer heeft gedood. Spreekt militair Marco Kroon de waarheid? Journaliste Natalie Righton onderzocht voor de Volkskrant zijn verklaring. Kan de ontvoering in 2007 in Afghanistan überhaupt hebben plaatsgevonden? En waarom zou de oorlogsheld liegen over dit incident?


 

Klik hier voor ons laatste nieuws!

Deze uitzending terugkijken? Klik hier!

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Vrijdag bij Pauw

Vrijdag bij Pauw

Uitzending

Ed Nijpels, Femke Halsema, Margriet van der Linden en Waylon...

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Uitzending

Martijn Koning, Rob de Nijs, Leon Verdonschot, Hans van der Togt, Lydia Waal, Marina Barink, Johan Roodenrijs...