Elke werkdag om 23:00 uur op NPO 1

Maandag bij Pauw

Maandag bij Pauw

Bénédicte Ficq is op zoek naar 'gewetensvolle klokkenluiders uit de tabaksindustrie'. In haar strijd tegen het roken kwam de advocaat vandaag met een opvallende advertentie in het Financieele Dagblad onder de kop: Heb je er tabak van? Ficq kreeg tot nog toe nul op het rekest bij het OM, maar hoopt met deze oproep getuigen te vinden die haar kunnen helpen. Bij Pauw haar verhaal. 


 

Is het erg als je je niet meer herinnert waar je het over had voordat je naar de wc ging? Nee, tenzij je Burghardt en Van Wees heet en op een avond uit eten gaat om de oude vriendschap weer op te pakken. In de absurdistische theaterkomedie Een man een man laten acteurs Kees Prins en Pierre Bokma op uiterst humoristische wijze zien hoe een ogenschijnlijk klein detail kan uitgroeien tot een avond vol wantrouwen, verbaal geweld en miscommunicatie. 


 

Hate crimes moeten strenger bestraft worden, vindt Gert-Jan Segers van ChristenUnie. Volgens hem is een voorbeeld van zo’n hate crime de aanval op het Israëlisch restaurant door een Syrisch-Palestijnse man in december. Het OM vervolgt de verdachte voor een terroristische daad niet. Segers schuift aan met restauranteigenaar Daniel Bar-on en zijn advocaat Herman Loonstein.


De politie laat weten voorlopig geen uitspraken te doen over het motief voor de steekpartij die zaterdag in Den Haag plaatsvond. De Syriër die drie mensen neerstak, zorgde regelmatig voor overlast door verward gedrag. Ging het hier om een verwarde man of een terroristische aanslag? En is dat verschil daartussen eigenlijk wel zo duidelijk? Dat bespreken we met terrorisme-expert Jelle van Buuren en verslaggever Sander Knura van Omroep West.


 

Klik hier voor meer nieuws van Pauw!

Deze uitzending terugkijken? Klik hier!

- Advertentie -

Recent in: MEDIA

Vrijdag bij Pauw

Vrijdag bij Pauw

Uitzending

Saskia Belleman, Marga Waanders, Tim Kamps, Anita Witzier en Rafael van der Vaart...

Donderdag bij Pauw

Donderdag bij Pauw

Uitzending

Marike Stellinga, Wierd Duk, Jan Vlug, Peter Koelewijn, André Kuipers...

Woensdag bij Pauw

Woensdag bij Pauw

Uitzending

Fidan Ekiz, Carlo Boszhard, Angela de Jonge, Stientje van Veldhoven, Sjarel Ex...

Dinsdag bij Pauw

Dinsdag bij Pauw

Uitzending

Rob Jetten, Roos Schlikker, Jimmy Nelson, Danny Makkelie, Bas Nijhuis...