Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Vrijdag bij Pauw

  •  
04-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4 mei
Ambassadeurs van de vrijheid 4 mei 2018
Ronnie Flex , Fedde Le Grand en My Baby   vliegen morgen als Ambassadeurs van de Vrijheid heel Nederland door om de vrijheid te vieren. Bij Pauw vertellen ze over hun ambassadeurschap en hun optreden op de 14 Bevrijdingsfestivals in Nederland. (Foto's: Ben Houdijk).
plaat gerdi en kim
Jaarlijks nodigt het Nationaal Comité 4 en 5 mei een spreker uit om bij het Nationaal Monument op de Dam een toespraak te houden om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Dit jaar is dat  Kim Putters , directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Hij schuift samen met Gerdi Verbeet aan. Zij is voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De oproep om de herdenking met lawaai te verstoren, vindt ze respectloos. Ze blikt terug op de twee minuten stilte en praat over de discussie die ontstond rondom de herdenking.
Gytha winnaar gedichtenwedstrijd 4 mei
De 17-jarige Gytha te Nijenhuis uit Surhuisterveen draagt haar winnende gedicht voor tijdens de Nationale Herdenking op de Dam. De scholier van het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé uit Leeuwarden won de finale van de wedstrijd Dichter bij 4 mei. Dichter bij 4 mei is de jaarlijkse dichtwedstrijd voor jongeren tussen de 14 en 19 jaar, georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei
Hanneke Hendrix / half jaar zonder smartphone
Toen een goede vriend van NRC-journalist Hanneke Hendrix een enorme Nokia uit haar tas haalde en zei ook graag weer een dumbphone te willen en dat hij gek werd van Twitter en Facebook, de mail en WhatsApp, werd het zaadje voor het idee geplant: Een half jaar zonder smartphone. Wat verandert er in je leven als je géén constante bron van afleiding meer bij je draagt? Dat gaat NRC de komende zes maanden onderzoeken met acht vrijwilligers. Vorige week hebben ze testen gedaan op het gebied van concentratie, emotionele intelligentie en symptomen van depressie. Na zes maanden zonder smartphone doen ze de testen nog eens. Hendrix en vijf vrijwilligers schuiven aan bij Pauw!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.