Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Woensdag bij Pauw

  •  
25-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
25 april
Oostvaardersplassen 25 april
Het aantal grote grazers in het natuurgebied Oostvaardersplassen moet worden teruggebracht tot 1100 dieren aan het begin van komende winter. Dat adviseert de onderzoekscommissie Van Geel, die zich heeft gebogen over de vraag hoe de provincie Flevoland moet omgaan met het natuurgebied en de grote grazers.  Voormalig staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker en Hoogleraar Ecologie en Natuurbeheer   Han Olff reageren bij ons aan tafel op dit advies.
Het natuurbeheer in de Oostvaardersplassen is omstreden. Elke winter bezwijkt een groot aantal grote grazers aan voedselgebrek. In het merendeel van de gevallen werden verzwakte dieren afgeschoten, andere stierven een natuurlijke dood. Die gang van zaken roept veel weerstand op bij actievoerders die vinden dat de dieren moeten worden bijgevoederd.   
Xander en Wouter 25 april
Een belangrijk debat in Den Haag vandaag over de vrijgegeven memo’s over de beslissing om de dividendbelasting af te schaffen tijdens de formatie. Inzet is de geloofwaardigheid van Rutte en het kabinet, want de oppositie is het gedraai van het kabinet meer dan zat. Bij Pauw schuiven Xander van der Wulp en Wouter de Winther aan voor een samenvatting en analyse van het debat.
Temptation Island 25 april
Temptation Island is een hit.  Iedere week scoort het programma tussen de 1,6 en 2 miljoen kijkers. Opvallend is dat Temptation Island nu ook de hoogopgeleide kijkers aan de buis gekluisterd houdt. Wat is het geheim van deze realityserie waarin vreemdgaan centraal staat? We bespreken het met presentator Rick Brandsteder, cabaretier en fan Soundos el Ahmadi, journalist Liesbeth Rasker en TV-recensent Angela de Jong.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.