Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Donderdag bij Pauw

  •  
19-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
19 april
Houssein en Sinan Can 19 april IS-Kinderen
Een noodkreet kreeg Houssein woensdag. Van zijn dochter die vastzit in een Syrisch IS-gevangenkamp. Houssein vreest voor het leven van zijn dochter en twee kleinkinderen.
De Kinderombudsman pleit vandaag nog voor het snel terughalen van de Nederlandse kalifaatkinderen. Maar politiek lijkt alles nog altijd muurvast te zitten.
Sinan Can reisde met Houssein voor de documentaire De Verloren Kinderen van het Kalifaat begin dit jaar naar Noord-Syrie, waar Nederlandse vrouwen en kinderen vastzitten in kampen. Onder wie de familie van Houssein.
De docu 'De Verloren Kinderen van het Kalifaat' is hier te zien.
Victor Mids 19 april
De grote illusionist David Copperfield heeft zijn verdwijntruc moeten uitleggen aan een Amerikaanse jury. Hij werd aangeklaagd door een toeschouwer die meedeed aan de verdwijntruc en daarbij gewond raakte. Illusionist Victor Mids zit aan tafel om uit te leggen hoe de truc ongeveer werkt.
Saskia Noort 19 april
Saskia Noort is bekend van haar thrillers Huidpijn en De Eetclub, maar ze komt nu met een voor haar nieuw genre, Stromboli, een roman. En wel een hele persoonlijke over schaamte, schuldgevoel en het perfecte plaatje. 
kostenbesparing zorg
Oud-minister Ab Klink kwam van vandaag met een betoog over de kostenbesparing in de zorg. Terwijl de meeste zorgverzekeraars verwachten dat de kosten blijven stijgen in de zorg beweert VGZ-voorman Klink dat dat helemaal niet hoeft. Hij krijgt bijval van artsen en ziekenhuizen. Robert Chabot, neuroloog en Inge Blokzijl, kinderarts, leggen uit hoe je de kwaliteit van zorg verbetert en de kosten laat dalen.
Jolene
Een nog onervaren documentairemaakster volgt drie jaar lang een vrouw, genaamd Jolene, die haar geld verdient met werken achter de bar in een stripclub, twee kinderen heeft, steun krijgt van voetbalhooligans en een vaderfiguur die ze mist. Regisseur Elza Jo van Reenen stapt in een drie jaar durend avontuur om het leven van Jolene in kaart te brengen. Het gevolg is een bijna biografisch portret van een vrouw die leeft op adrenaline en die ondanks alle turbulente momenten, kiest om haar droom te volgen. De trailer van de documentaire kan je hier bekijken. 
De hele uitzending terugkijken? Klik hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.