Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Woensdag bij Pauw

  •  
18-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
18 april
Claudia en Maike 18 april
Eerst waren er de columns van Volkskrant-journalist Sylvia Witteman. Op haar thema’s werd de film Soof gebaseerd, en het vervolg op die film. En nu is er een musical. Claudia de Breij schreef (samen met Ed Struijlaart en Peter ‘Bløf’ Slager) ‘Deze Armen’, het zogeheten ’11 O’Clock Number’ van deze musical. Het lied waarin alles samenkomt, waarin het thema (relatie versus ambitie) helder wordt. Maike Boerdam gaat de hoofdrol vertolken in de musical, en schuift vanavond ook aan. Claudia heeft ‘Deze Armen’ zelf ook opgenomen, het is haar nieuwe single, en zij zingt het nummer woensdag live.
Johnny de Mol 18 april
Woensdagmiddag is de nieuwe Eredivisie voetbal voor het komende seizoen gepresenteerd. Aan niemand minder dan  Johnny de Mol de eer om de bal te ontwerpen. Hij neemt hierbij het stokje over van Henk Schiffmacher. Omdat Johnny claimt zelf niet de meest creatieve persoon te zijn, verzamelde hij een elftal kinderen om zich heen om hem te helpen. Deze kinderen vormen een blauwdruk van alle kinderen die in Nederland wonen. Van kinderen uit het gooi, tot kinderen die gevlucht zijn en kinderen die hij ontmoette in zijn programma’s zoals Syndroom. Woensdag showt hij bij ons het eindresultaat en vertelt hij het verhaal achter de bal.
Henk en Elke 18 april
Henk van Straten  verliet zijn vrouw en schreef er een boek over.  Elke Geurts werd verlaten door haar man en ook zij schreef er een boek over. 
In ‘Ik nog wel van jou’ beschrijft Elke Geurts de periode waarin haar man haar verliet, na 24 jaar samen te zijn geweest. Het is een verslag van een gezin dat uiteenvalt, maar tegelijkertijd een boek over het geloof in de liefde en de kracht van literatuur.
Henk van Straten schreef in ‘Berichten uit het tussenhuisje’ over de periode na het verlaten van zijn gezin. Na 12 jaar samen te hebben geleefd, volgt er een periode van eenzaamheid, slaappillen, drank, vrouwen en verwarring. 
De gescheiden schrijvers houden elkaar als ‘de verlater’ en ‘de verlatene’ een literaire spiegel voor en trekken samen op. Zij zullen door heel Nederland lezingen gaan geven over hun werk.
Lodewijk Asscher 18 april
Woensdag schreef fractievoorzitter van de PvdA - Lodewijk Asscher - een opmerkelijke brief aan zijn opvolger, minister van Sociale Zaken, Wouter Koolmees. Hierin doet hij een voorstel voor een nieuw pensioenbeleid: de verhoging van de AOW-leeftijd moet vertraagd worden en voor lagere inkomens moet het mogelijk worden om voor de pensioenleeftijd te stoppen met werken. Voor de PvdA moet dit het startschot zijn van de nieuwe partijlijn na de desastreus verlopen Tweede Kamerverkiezingen van 2017 en de gemeenteraadsverkiezingen van een maand geleden. Fractievoorzitter Lodewijk Asscher geeft uitleg.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.