Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Woensdag bij Pauw

  •  
04-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
4 april goed
Yentl en de Boer 4 april
‘Magie' is de nieuwe voorstelling van cabaretduo Yentl en de Boer . Hun vorige programma’s werden met waarderingssterren overladen. ‘Magie’ is een show vol bizarre personages en fraai gezongen liedjes, met als centraal thema: we willen even opgetild worden uit het alledaagse. Maar met een titel als ‘Magie’ moet er ook ruimte zijn voor toverkunst. Of dat zo is, en hoe dan, komen Christine de Boer en Yentl Schieman vertellen bij Pauw .
Diederik Jekel 4 april
Voor zijn wetenschapsprogramma Focus reisde presentator Diederik Jekel naar het zuidelijkste puntje van Texas voor een bezoek aan bodyfarms, een laboratorium in de buitenlucht. Hij vertelt erover bij Pauw .
Ingrid van Engelshoven 4 april
Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven , is óók minister van Emancipatie. In theorie en wettelijk gaat het goed met de gelijkheid in Nederland, maar de praktijk blijft weerbarstig. Onze denkbeelden over gender, etniciteit, klasse en seksuele oriëntatie blijken minder lenig dan gehoopt. Daarom schreef ze een plan voor radicale gelijkheid tussen man en vrouw en volledige acceptatie van gender- en seksuele diversiteit. Een van de doelen van de minister is het uitbannen van stereotyperingen in de media, en daarover praten wij vanavond. Hoe wil ze zorgen dat kinderen van nu geëmancipeerd opgroeien, en niet door stereotyperingen worden beïnvloed?
Martin Luther King 4 april
Precies vijftig jaar geleden werd de charismatische leider Martin Luther King doodgeschoten. De erfenis van King is groot. Zijn iconische toespraak I Have a Dream inspireert mensen nog steeds. We praten met radio-dj Fernando Halman , actrice Imanuelle Grives en advocaat Don Ceder over de dominee. Zij vertellen bij Pauw hoe hij hen heeft geïnspireerd en hoe de strijd die King voerde nog steeds gaande is.
Klik hier voor de hele uitzending!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.